Amikor a hajvágásról beszélünk akkor az emberek fejében általában egy rövid és egy hosszú hajú lány jelenik meg, ám a vállig érő hajról csak kevés szó esik. Indokolatlanul szorul háttérbe, ugyanis a vállig érő haj hihetetlenül menő választás, szerencsére egyre többen fel is fedezik a benne rejlő megannyi lehetőséget. Legyen szó akár egy elegáns frizuráról vagy csak egy hétköznapi, praktikus viseletről, a vállig érő hajból gyakorlatilag bármi megvalósítható. Hoztunk is most neked 5 okot, amiért érdemes lenne kipróbálnod. 

Egészségesebb lesz a hajad 

Sokan azzal követik el a legnagyobb hibát, hogy sosem vágatnak a hajukból, ez azonban nagyon is árt a tincseknek. Egészségügyi vágásra igenis szükség van alkalomadtán, ha pedig huzamosabb ideig a vállig érő haj mellett teszed le a voksod, akkor neked tutira nem kell tartanod majd az elvékonyodó, töredezett hajvégektől. A hajad mindig fényes, ápolt és élettel teli lesz. 

Pénztárcabarát 

Oké, persze, ha te imádod a hosszú hajad, akkor csak azért, mert költséghatékonyabb a félhosszú ne vágasd le. Viszont nem elhanyagolható szempont, hogy a vállig érő haj esetében mind a vágás, mint a festés jóval pénztárcabarátabb, szóval, ha ezt is számítsba kell vedd, akkor érdemes megfontolni a kérdést. 

Minden arcformához passzol 

A vállig érő hajnak hatalmas előnye, hogy gyakorlatilag minden arcformához tökéletesen passzol. Akár ovális, akár szögletes, akár kerek az arcod a vállig érő hajjal egyszerűen nem lehet mellélőni.  

Tökéletes választás a türelmetleneknek 

Minden áldott reggel a frizuráddal bajlószd? Akkor van egy jó hírünk, a vállig érő hajból iszonyatosan gyorsan tudsz mesés frizurát varázsolni pillanatok alatt. Ha te is a türelmetlenek táborát erősíted, akkor itt az ideje, hogy erre a klasszikus megoldásra válts. 

Nem túl drasztikus 

Ha rettegsz megszabadulni a szuper hosszú tincseidtől, akkor neked a vállig érő alternatíva jó ötlet lehet, hiszen a változás nem lesz annyira extrém. Nyugi, nem kell rettegned az ollótól, hidd el a végeredmény pazar lesz, egy kis változatosság pedig gyönyörködtet, nem? 

(via)