Az időjárás nagyban befolyásolja a haj állapotát. Télen például szárazabb lehet a hidegtől és a fűtéstől. Ám a nyár sem kedvez a szép, fényes egészséges frizurának, mivel az UV-sugárzás, illetve a klóros víz is károsan hatnak a tincsekre. Természetesen nem jelenti azt, hogy nem óvhatod meg a hajadat, de érdemes pár extra intézkedést bevetni a nyári hónapokban. 

Mindig moss hajat 

Persze, logikus, hogy a strandolás után otthon hajat mosol, de nem árt, ha ezt már a vízparton vagy a strandon megteszed. A legjobb, ha a csobbanás után azonnal leöblíted a tincseid tiszta vízzel, így megóvhatod őket a károsodástól. A rossz hír, hogy ez nem elegendő egy nap egyszer megcsinálni, minden fürdés után érdemes. De meglátod a hajad meghálálja. Otthon pedig jöhet a tápláló sampon és egy pakolás! 

Maradj árnyékban

Rossz hír, ha szeretsz napozni, de a hajad érdekében jobb, ha több időt töltesz az árnyékban. A tartós UV-sugárzás károsítja a hajszerkezetet, amitől hamarabb töredezni kezdenek a szálak. Ha mégis szeretnél napozni, akkor viselj kalapot vagy sapkát. 

A megfelelő ápolás 

A hajad igényli a megfelelő ápolást, pláne nyáron. Ha festeted a hajad, akkor még több törődésre van szüksége. Ápold megfelelő samponnal, pakolással, és színvédő spay-vel. Ügyelj arra, hogy utóbbi vízálló legyen, ebben az esetben még jobban védi majd a hajat. A napozás után elengedhetetlen a hajmaszk, ez visszaadja a hajnak az elveszített nedvességet. 

Helyes táplálkozás

A kiegyensúlyozott étrend belülről erősíti a hajat. A varázsszó itt a vitaminok! Mert nem csak az immunrendszerednek, hanem a hajadnak is fontosak. Nyáron fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, melyekért hálás lesz a szervezted. Ha szeretnél plusz támogatást adni, akkor válassz komplex hajvitamint. 


Via