A borotválkozás a legegyszerűbb megoldás a nem kívánt szőrszálak gyors eltávolítására, de a sérülések, vagy az irritáció elkerülése érdekében jobb, ha betartod az alapszabályokat. Most jöjjön 3 olyan hiba, amit rengeteg ember elkövet a borotválkozás során, és ami miatt mind az eredmény, mint a tartósság veszélybe kerül.

Zuhanyzás

Ha van olyan lépés, ami must have a borotválkozás előtt, az a zuhanyzás. A bőrgyógyász szerint, a meleg víz és a borotvahab puhítják a bőrt és a szőrszálakat. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a bőr felülete tiszta és puha legyen, ezzel elősegítve, hogy sokkal precízebb legyen az eredmény.

Borotvahab

Persze, amikor az ember siet, és csak 5 perce van megborotválkozni, akkor hajlamos a leggyorsabb módszert alkalmazni. Pedig az alapos borotvahab használat nagyon sokat segít. Ha hab vagy gél nélkül borotválkozol, annak megvan a maga kockázata: sokkal nagyobb az esély a bőrirritációra, és több napig kiszáradhat ezen a helyen a bőröd. A borotválkozást sokkal kíméletesebbé tesszük, ha mindig alkalmazunk borotvakrémet, valamint utána is hidratáljuk a területet.

Helyettesítő termékek

Kétségtelen hogy a szappan, vagy a tusfürdő állaga megközelíti a borotvakrémét. Ám ha lehet, ne helyettesítsd a borotvahabot szappannal vagy tusfürdővel, mivel azok elsősorban a szennyeződések eltávolítására lettek kifejlesztve. A kifejezetten borotválkozáshoz készült termékeknek az a szerepe, hogy felkészítsék a bőrt a borotválkozásra, és ne csak hidratáljanak, hanem mellette puhítsanak is.

via