Már mindent is kipróbáltál a hajadon, a kívánt eredményt mégsem sikerült elérned? Szeretnél hosszú, dús hajat, de bármivel próbálkozol nem vagy elégedett? Akkor most van számodra egy jó hírünk, a szakemberek szerint ugyanis ez a filléres olaj lehet minden problémádra a megoldás. 

Szép, fényes hajkorona 

Dr. Chanchal Sharma, aki az ájurvédikus orvoslás híve elárulta, hogy a szezámolaj csodálatosan képes gondoskodni a hajról, ráadásul a növekedésben és segíthet. Ennek oka, hogy a szezámolaj tele van olyan hasznos tápanyagokkal, amikre a hajnak szüksége van. Használatát azonban nem csak azoknak ajánlják, akik növeszteni szeretnék a hajukat: előnyös lehet mindenkinek, aki szép, fényes, ápolt és dús hajkoronát szeretne, sőt azoknak is hasznos, akik el akarják kerülni vagy késleltetnék, megállítanák az őszülés folyamatát. A szezámolaj ugyanis olyan antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek leküzdeni az ősz hajért felelős sejtkárosodást. 

Természetes fényvédő 

Dr. Sharma elmagyarázta, hogy a szezámolaj bőrpuhító tulajdonságainak hála mélyen behatol a bőrbe, így pedig sikeresen képes táplálni a száraz fejbőrt. Az olaj ezen túlmenően a korpásodás megelőzésére is jó, hovatovább az UV-sugárzással szemben is hatékonyan veszi fel a harcot, mivel természetes fényvédőként működik. 

Kívül-belül táplál 

A szezámolajat gyakorlatilag bármelyik szupermarketben meg lehet vásárolni, szinte fillérekért, hiszen sokan inkább a konyhában, főzés során alkalmazzák. Multifoncionális felhasználása viszont lehetővé teszi, hogy a szépségápolásban is jó szolgálatot tegyen, így kívülről és belülről egyaránt táplálhatja a testet. 

(via)