Nem mindenkit vonzanak a hamvas árnyalatok, aki nem tudja elviselni magán a sárgás árnyalatokat, de mégis ragaszkodik a szőkéhez, annak állandó versenyfutást jelent a hajápolás. Nézzük, a fodrászok mit ajánlanak, hogyan tartsd karban a szőke hajadat, hogy mindig hamvas maradjon.

Speciális ápolás

A hamvas szőke megőrzése nem csupán a fodrásznál jelent zsebbe nyúlást. Nem csupán a festés idején kell költened rá, de a gondozásánál is. Az utókezelés a titka a sikernek, ami sokszor több energiát és időt, valamint pénzt követelhet, mint elmenni a szakemberhez. Mindig válassz jó minőségű, és kifejezetten szőke, hamvas hajra való termékcsaládot.

Hidratálás

Sokan ugyan vagyonokat költenek a hamvas termékcsaládokra, ám ezek általában szárító hatásúak. Ha ezt nem ellensúlyozod, és nem hidratálod a tincseket, akkor csupán száraz, és fakó hatást érhetsz el. Mindig tegyél rá olajat, használj maszkokat, a hajban hagyható kondicionálókat, hogy ne csupán a színe, de az állaga is hozzátegyen a hatáshoz.

Rendszeres időpont foglalás

Sajnos az otthoni ápolással csak ideig-óráig fenntartható a fodrász általi állapot. Ezzel már érdemes a szőke haj mellett döntéskor tisztában lenni. Mindenképpen rendszeresen lássa szakember is a hajadat, fontos a professzionális karbantartás, mert csak akkor szintentartható a gyönyörű szín.