Szeretnél egy kicsit alakítani a hajszíneden, de nem tudod milyen irányba indulhatnál el? Akkor van számodra egy jó hírünk, ugyanis idén ősszel hatalmas népszerűségnek örvend a kakaószőke, ami zseniálisan kombináljaa hideg és meleg tónusokat, a végeredmény pedig valami káprázatos. 

Széles paletta 

A kakaószőkének árnyalattól függően nagyon széles lehet a palettája, a szakemberek elmondása szerint pedig ez a hajszín a reggelihez kevert tejcsokoládé meleg és lágy színeiről kapta a nevét. A kakószőke megoldás ugyanis meleg és ragyogó árnyalatokat kölcsönöz a hajnak, az ősz pompázó színeivel pont kompatibilis is, de a tél szürkeségét is mesésen feldobja. A titkát a meleg és a hideg tónusok közti kontrasztnak köszönheti, kivitelezése pedig egészen egyszerű, ha neked alapból barna vagy éppen szőke a hajad. Persze ezzel a színnel nem javasolt otthon kísérletezni, szóval, ha kakaószőkére váltanál, akkor feltétlenül menj el a fodrászodhoz, hogy együtt ki tudjátok válaszani a hozzád leginkább passzoló árnyalatot. 

Kinek áll jól? 

A jó hír, hogy a kakaószőke remekül illik minden bőrtónushoz és hajtípushoz is, éppen ezért alapvetően szinte mindenkinek jól áll. A kakaószőke tehát ideális választás lehet, ha szeretnéd egy kicsit megváltozatni a frizurádat, de nem drasztikus értelemben. Remek alternatíva akkor is, ha nem akarsz sokat bíbelődni a hajaddal, a kakaószőke ugyanis bár igényel ápolást, nem kell hatalmas dolgokra gondolnod. Válassz festett hajra való sampont és balzsamot, ha pedig extrán igénybevettek a tincseid, akkor a ricinus, argán vagy éppen jojobaolaj bevetése is hasznos lehet. 

(via)