Persze, ha az ember megmossa a haját (egy hét osztás és szorzás után, hogy mikor lenne a legjobb), akkor szeretné, ha az ápolt, friss érzés mellett finomságot, fényt, puhaságot is adna. Persze tehetünk bármit, ez sokszor csak álom marad. Egy új módszer azonban gondoskodik róla, hogy a hajmosás eredményes legyen. 

Nem elég jó a hajmosási rutinod?

Na de mi új van még a nap alatt? Felviszed a sampont, balzsamozod, rajta hagyod, jön a maszk, a leave-in ápolók, az olaj, a hab, a hővédő, a fény, legalább egy tizes pakk ott landol a fejeden, de az eredmény mégsem felel meg. 

Hát persze, hiszen a kulcs a sorrend. Bármit is raksz rá, sosem lesz annyira jó az eredmény, mint az internetezők új kedvencével: a fordított mosással. 

Hogyan csináld? 

A hajmosás előtt vidd fel a kondícionálót. Úgy tűnhet, mintha ezzel mindent elrontanál, de ne aggódj, ez egyáltalán nem így van. Kifejezetten kedvelt egyébként a módszer az afroamerikaiaknál, és azoknál a nőknél, akik jellemzően a száraz hajjal küzdenek. 

A fordított mosással a hajszálak mélyen tápláltak lesznek, majd az utána következő sampon eltávolítja a felesleges terméket, ezzel megakadályozva, hogy gyorsabban zsírosodjon. 

Mit várhatunk? 

Puha és selymes hajat, ami a megjelenés mellé, még könnyen fésülhető is. Ha pedig szeretnéd, hogy erős tartása és volumene legyen, szárítsd meg úgy a szálakat, hogy a hajtövet megemeled közben, akár fejjel lefelé. 

via