A világon a legdrágább parfüm jelenleg a Shumukh, ami arabul az jelenti: a világ legjobbja. Ezt a különleges illatot egy dubaji parfümkészítő mester, Asghar Adam Ali tervezte. A  parfümöt és a rendkívüli csomagolást Dubajban, a Burj Khalifa báltermében mutatták be.


A parfüm üvege muránói üvegből készült és egy közel két méter magas, golyóálló bőr dobozban tárolják. 3571 csillogó gyémántot, topázt, igazgyöngyt valamint 2,5 kg 18 karátos aranyat és 5,9 kg tiszta ezüstöt tartalmaz. 

Az illata is lenyűgöző

Az illatvilága is igazán fantasztikus: indiai agarwoodot, szantálfát, pézsmát, török rózsát és számos más, titkos összetevőt tartalmaz.
Alkotói szerint a különleges, fás, illatjegyekkel teli parfüm a bőrön több mint 12 órán át megmaradhat.
A Shumukh megalkotása több mint három évig tartott és összesen 494 parfümpróba kellett ahhoz, hogy véglegesítsék az illatot.

Az ára is rendkívüli

És most nézzük az árát. A képen látható 3 literes üveg nagyjából 550 millió Forintba kerül. Persze csak egy van belőle a világon és egyelőre kisebb kiszerelés sem kapható. A világ legdrágább parfümjeinek listáján a második egy 364 millió Forintos illat, a DKNY Golden Delicious a harmadik pedig a Bulgari Opera Prima, ami már „ csak" 85 millió Forintot ér. Persze ezeknél a parfümöknél is a különleges, egyedi és díszes csomagolást kell megfizetni. 


Via