A világ legnőiesebb illatai közé tartoznak a púderes parfümök, melyek eleganciát, kecsességet és finom bájt árasztanak magukból. Van egy olyan tévhit, hogy ezeket illatokat idősebb korosztályt használja, de ez egyáltalán nem igaz: a nagy klasszikusok között ugyanis egyre több modern, extrákkal fűszerezett parfüm kerül a boltok polcaira. Következzen belőlük most az 5 legjobb púderes parfüm, ami garantáltan újravevős!

NARCISO RODRIGUEZ FOR HER

Képzelj el egy modern púderfelhőt, amiben az őszibarack kavalkádja elegyedik a rózsával és a pézsmás akkordokkal – ez a Narciso Rodriguez For Her, a márka bestseller illata, ami szintiszta és pazar luxust sugároz magából. A leírás szerint a parfüm minimalista megjelenése a benne lévő illat modernségére utal, ami érződik is: nem egy mindennapi púderes illatról van szó, hanem valami nagyon finomról, nagyon extráról! 

Narciso Rodriguez For Her EdP 31 290 Ft/30 ml (Douglas.hu)
Narciso Rodriguez For Her EdP 31 290 Ft/30 ml (Douglas.hu)

GUCCI BLOOM

A szabadság, a természetben lévő séták, a tánc és a végtelen életöröm megtestesítője a pézsma alapjegyű Gucci Bloom tubarózsás-jázminos keveréke, amit pluszban még egykis narancsvirággal is megspékeltek a készítők. Eau de Toilette (parfümvíz) verzióját 2022-ben dobták a piacra, amiben sokkal jobban érződik a púderes hatás, mint az eredeti EdP-ben. Érdemes ezt fontolóra venned, mielőtt beruháznál rá: a legjobb, ha mindkettőt egyszerre szagolod meg!  

Gucci Bloom EdT 28 790 Ft/30 ml (Douglas.hu)
Gucci Bloom EdT 28 790 Ft/30 ml (Douglas.hu)

KENZO FLOWER

Meglepő, mert Kenzo Flower neve virágokra utal, de ennek ellenére a létező összes púderes parfümválogatás között megtalálható ez az illat. Egy igazi klasszikusról van szó, amiben a rózsaszín bors, az ibolya, a rózsa, a vanília és a jázmin keveredik egy nagyon finom, krémes finishben. Tökéletes mindennapi parfüm, nem lehet megunni, annyira kellemes az illata! 

Kenzo Flower by Kenzo EdP 30 990/30 ml (Douglas.hu)
Kenzo Flower by Kenzo EdP 30 990 Ft/30 ml (Douglas.hu)

PRADA CANDY

A púderes illatok legjátékosabb verziója a Prada Candy, ami édeskés-orientális beütése miatt a maga nemében teljesen egyedülálló. Van benne pézsma és karamell is és sokan hasonlítják a vajas cukorkák illatához ezt a parfümöt, ami azt jelenti, hogy garantáltan Barbie-nak érezheted magad, ha ezt használod. Külön plusz, hogy nagyon tartós és jól is néz ki!   

Prada Candy EdP 33 790 Ft/30 ml (Douglas.hu)
Prada Candy EdP 33 790 Ft/30 ml (Douglas.hu)

Cerruti 1881 Pour Femme

Elragadó, púderes illat, a lehető legnemesebb értelemben! Még 1995-ben dobták a piacra, tehát nem egy új parfümről van szó, de még mindig biztos helye van a legjobb púderes illatok között. Virágos összetétele finom, nőies kompozícióvá varázsolja, ami miatt a legtöbb nő újraveszi ezt az illatot. Kell ennél nagyobb bók? Érdekesség, hogy sokakat a balettre emlékeztet ez az illat.

Cerruti 1881 Pour Femme EdT 7170 Ft/30 ml (Notino.hu)
Cerruti 1881 Pour Femme EdT 7170 Ft/30 ml (Notino.hu)

Via