Biztosan veled is megtörtént már, hogy parfümöt szerettél volna vásárolni, de teljesen elvesztél az illatok között. Esetleg egy olyan darabra esett a választásod, ami később már nem is tetszett annyira. Ha figyelj ezekre a dolgokra, akkor elkerülheted a hibákat!

Más lesz a parfüm a testeden

Rossz módszer, ha csupán a papírcsíkra fújod a kiválasztott illatot. Mindenképp fújd a testedre, mivel a parfümöket a testből kiáramló hő aktiválhatja. Fontos, hogy várj egy kicsit, mivel bizonyos illatjegyek, csak órákkal később jelentkeznek. Jó módszer, ha legalább egy nappal később veszed meg a kiválasztott illatot. 

Ismerd a típusokat 

Rengeteg parfüm közül választhatsz, éppen ezért fontos, hogy ismert az alapvető típusokat. Az EDP vagyis Eau de Parfum a legerősebb, ennek a legnagyobb az illatkoncentrációja, éppen ezért kifejezetten tartós. Az EDT vagyis Eau de Toilette koncentrációja már sokkal alacsonyabb, így csupán pár óráig fogod érezni. Az EDC vagyis Eau de Cologne pedig a legfrissítőbb, éppen ezért nagyon hamar elillan a parfüm. 

Ide fújd 

Számít, hogy hova fújod a parfümöt, ezért érdemes a csuklódra, a füled mögé vagy a nyakadra fújnod. Így érezheted már a tesztelés során, hogy milyen lesz az illat a hétköznapokban. 


Via