Sokak kedvence a szempilla hosszabbítás, ami rendkívül látványos, tartós és szép  tekintetet  ad. Azonban nem mindegy, hogy hogyan csinálják, a technika, az anyagok és persze a szakértelem is fontos. 

Erre nem számított, amikor műszempillát kért

Egy ausztrál lánnyal olyasmi történt, ami valóban mindenki rémálma, aki rendszeresen hosszabbíttatja a pilláját: a ragasztó belefolyt a szemébe és ha ez nem lenne elég, maradandó károsodásokat szenvedett. Az első durva jeleket már a hosszabbítás után egyből tapasztalta. 

Megpróbáltam kinyitni a szememet, de nem akart kinyílni. Egy darabig próbáltam erővel kinyitni őket, de nagyon fájdalmas volt

– mondta, majd kiderült, végül az ujjaival feszítette ki a szemét.

A lány egyébként 5D szempillákat kért, de már az építés során voltak furcsa dolgok, égni és fájni kezdett a szeme. Bár nem szólt erről, de érezte, hogy valami baj lesz. 

A szemeim fájtak, duzzadtak és vérvörösek voltak. A látásom homályos volt, és az egyik szememből sárga trutyi jött ki.

Maradandó következményei lettek 

A rosszul sikerült hosszabbítás után folyamatos kezelésre szorult. Az irritáció és a gyulladás miatt háromszor került kórházba, ahol az orvosok több szempillát is eltávolítottak a szemgödréből. Olyan szaruhártya-sérülése lett, ami miatt a látása homályossá vált, a saját pillái pedig kihullottak. 


Azt tanácsolom az embereknek, hogy tájékozódjanak és jól gondolják meg, hogy kihez mennek, és ne csak az Instagram-fiókokon lévő fotókra hagyatkozzanak.

– mondta.

A sikertelen szempillahosszabbítás következményeiről készült fotókat itt tudod megnézni. 

Via