Az influencerként tevékenykedő Kelsi Giroux jelenleg egy erdőben lakik és nomádként éli az életét. A kis faházban, ahová pár hete beköltözött, nincsen áram, fűtés, de még víz se bekötve, vegyszeres termékeket (pl. szárazsampon) pedig nem szívesen használ, ezért olyan alternatív megoldást keresett, amivel hatékonyan meg tudja mosni a haját. A tipikus hajápolási szerek szóba sem jöhettek nála, ezért sorra kezdte tesztelni a természetes tisztítókat és állítja: akármilyen fura is, amit csinál, megtalálta a tökéletes hajtisztítót

Elképesztő, mivel mossa a haját a lány!

A 27 éves lány totál mellőzi a hajsamponokat és a balzsamokat, sőt, minden egyéb hajápolási terméket is: helyette nem mással, mint ecettel mossa a haját! Állítja, az ecet nagyon jó kis tisztító, nincs korpás vagy zsíros a haja tőle (pedig elég sokat van a szabad levegőn, a porban és csak heti kétszer öblíti le), a hajkoronája pedig soha nem volt olyan fényes, mint most! 

Ahhoz, hogy a követői megértsék, hogyan is zajlik nála a hajmosás, egy videóban szemléltette a dolgot: Kelsi pár kanál ecetet egy  lekváros üvegbe tölt, a tóból merít hozzá egy kis vizet, majd összerázza és óvatosan leünti vele a haját. Utána kétszer  megmártózik a tóban azért, hogy megtisztuljon a haja és már készen is van! 

@kelsigiroux I havent washed my hair in years! Here is what I do instead! 🌎#noshampoo #healthyhair #sustainability ♬ original sound - Kelsi

A követői szerint működhet, de nagyon büdös lesz így a haj

A lány követői között több organikus terméket használó szakember, valamint fodrász is van, akik szerint tényleg fényes lehet az ecetes mosástól a haj, de azért nonstop nem jó vele hajat mosni, mert durván kiszáríthatja a fejbőrt és a hajvégeket. Azt is többen említették, hogy hihetetlenül büdös lesz tőle a haj, ami társaságban okozhat néhány cikis és kellemetlen pillanatot - az erdőben, a semmi közepén viszont totál bevállalható. Szerinted?

Szavazás

Via