Hiába a pedikűrözés egy szakma, éppen ezért, ha otthon állsz neki szépíteni a lábaid, akkor fontos, hogy észben tarts pár szabályt. Különsen azt, hogy te magad nem vagy pedikűrös, szóval ne kezdj el tudás nélkül olyan eszközökkel zsonglőrködni, amikhez nem értesz. 

Az alaplakk kérdése 

Azt gondolhatod, hogy erre az otthoni lábápolás során semmi szükség, csak fogod a színes lakkot, felkened és már kész is. Ez viszont öreg hiba. Hiába nem mész el egy szalonba, a fontos lépéseket akkor sem szabad kihagyni, hiszen a végeredmény minősége múlhat rajta. Ha szeretnéd, hogy a kiválasztott szín pompásan ragyogjon a körmeiden, akkor ne felejtsd el használni az alaplakkot. Az alaplakk ráadásul nem csak esztétikai szempontból fontos: a szakértők szerint ugyanis a meztelen körmök színes lakkozása a körömlemez elszineződéséz eredményezheti. Sárgás körmöket meg te sem akarsz, igaz? 

Állandó lakkozás 

Egyetlen percet sem bírsz ki anélkül, hogy ne legyen festék a lábkörmeiden? Az baj, mert a sorozatos körömfestés bizony durva dolgokat eredményezhet. Egész pontosan elszíneződhetnek, ezt viszont simán elkerülheted, ha néha tartasz pár hét szünetet. Ősszel és télen pl, amikor zárt cipőben mászkálsz amúgy, nyugodtan pihentesd egy kicsit a körmöket. Sőt, ha még inkább szeretnéd kényeztetni a lábikóid, akkor miután eltávolítottad a lakkot, áztasd be a lábfejed langyos, sós vízbe. Méregtelenítés szempontjából ez egy kiváló praktika, ugyanis áztatás közben a pórusok kitágulnak, így a sós víz bekerül a szervezetbe, ahol megkezdődik az öngyógyító folyamatok felgyorsítása. Kiváló betegségmegelőzésre, fájdalomcsillapításra és stresszoldásra is, de a lábdagadást is szuperül leviszi, valamint bőrproblémák kezelése során is nagyon hatékony. 

A lábkrém 

Használj lábkrémet, ezt fixen tudjuk mondani, azonban egyáltalán nem mindegy, milyet választasz. Mindenképpen olyan termék mellett tedd le a voksokat, ami célzottan lábakra készült, azok közül is pedig érdemes azt levenni a polcról, vagy megrendelni a netről, ami karbamidot tartalmaz. A karbamidot tartalmazó lábkrém ugyanis kifejezetten ajánlott a duzzadásra hajlamos és a nagyon száraz lábikókra is. A krém összetételében található karbamid hatékonyan veszi fel a harcot a repedezett bőrrel, serkenti a vérkeringést, ezzel pedig megelőzi a sarokbőrön jelentkező repedéseket. Viszont nagyon fontos, hogy az egész lábfejed alaposan kend be és masszírozd át vele, ne csak a sarokrészt, mert akkor nem fog érni semmit. 

(via)