Te is tapasztaltad már, hogy a parfümödnek keserű, esetleg savanyú illata lett? Talán nem jól tároltad.

Rossz tárolás = nulla illat

Annak érdekében, hogy a parfümöd illata még tovább tartson, nagyon oda kell figyelni arra, hol és hogyan tárolod. Ugyanis ha rossz környezetben van, pillanatok alatt elvesztheti a legfontosabb varázsát: a szuper illatot.

Sajnos a rossz tárolási körülmények miatt teljesen megváltozik az adott termék, ami kihat nemcsak a tartósságra, de az illatra is.

Ne a rutin vigyen

Rengetegen vannak, akik a fürdőszobában tárolják a parfümöket, hiszen a reggeli készülődés után itt fújják magukra. Ez azonban nem a legjobb hely, még akkor sem, ha kézenfekvő lenne. A gyakori hőmérséklet változások és a páratartalom ugyanis kifejezetten negatív hatással vannak az üvegcsék tartalmára.

Nem csupán a parfümre igaz ez, de a testpermetekre és a dezodorokra szintén. Azok a termékek vannak a legnagyobb veszélyben, amelyeknek műanyag a csomagolásuk, de ez nem azt jelenti, hogy az üveg csomagolású parfümökben ne tehetne kárt ez a változékony környezet.

A parfümöket érdemes száraz, hűvös helyen, a nedvességtől és a napfénytől távol tárolni. Ez lehet egy szekrény, a gardrób, egy fésülködő asztal, vagy akár az előszobaszekrényed is. Ha eddig a fürdőszobában tároltad, érdemes megnézned, hogy nem változott-e meg a kedvenc illatod színe és illata.

via