A nyári melegben könnyedén megolvadhatnak a krémek, rúzsok vagy a paletták. A parfümöknek szintén nem használ a kánikula, hiszen hamarabb elveszíthetik az aromáikat vagy akár meg is romolhatnak. Most adunk egy tuti tippet, amivel sokáig élvezheted a kedvenceidet!

Itt tárold nyáron a parfümöt

A különféle krémeket a lejárati idő után már nem szabad használni, hiszen irritációt, allergiát okozhatnak. Ugyanez érvényes a parfümökre, de azt kevesen tudják, hogy nem megfelelő tárolási körülmények között sokkal hamarabb elveszítheti az adott illat az aromáit

Gyakori eset, hogy a túlságosan magas hő miatt a főbb jegyek teljesen eltűnnek, a parfüm pedig jellegtelenné válik. Ezért nem szabad például a fürdőszobában tartani a kedvenceid. Ám nyáron kifejezetten nehéz ezt megoldani, hiszen az egész lakásban meleg van. Szerencsére van egy mód, amivel megvédheted a parfümöd, csak be kell tenni a hűtőszekrénybe.

Ha a parfümöt a hűtőszekrénybe helyezed, az nagyszerű módja annak, hogy parfümöt hűvös hőmérsékleten tartsd, így az illat az üvegen belül megmarad

– mondta Parfumery szakértője. Elárulta, hogy ez a praktika különösen fontos a gyümölcsös, virágos parfümök esetében, mivel azok könnyebben elveszíthetik a jellegzetes jegyeiket. 


Via