Ha az utóbbi időben görgetted a TikTokot, akkor biztosan találkozták a Red-Nails Theoryval, vagy magyarul piros köröm teóriával. A videók szinte vírusként terjednek, és most mindenki ezt akarja! 

Ezért akartod majd te is pirosra festeni a körmeid

A piros köröm teória szinte vírusként terjed a social mediában, egyre többen választják ezt a körömszínt. De, hogy pontosan mi is ez? A dolog lényege, hogy a piros körömlakk vonzza a pasikat, különleges érzést kelt bennük, mivel az anyukájukra emlékezteti őket. Így sokkal nagyobb esélyed pasiknál, ha ezt választod. Robyn Delmonte, így foglalta össze a TikTokon. 

@girlbosstown Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan ♬ original sound - GirlBossTown

Furcsa módon azt gondolom, hogy a srácok vonzódnak a vörös körmökhöz, mert az anyjukra emlékezteti őket, amikor gyerekek voltak, és vigyáztak rájuk. 

A teória annyira népszerűvé vált, hogy a felmérések szerint az elmúlt hónapokban 160%-kal többen választották a piros színt. Valóságos trend lett, és egyre többen várják azt, hogy a piros körmök elhozzák az álompasit, vagy segítenek magasabb szintre emelni a kapcsolatot.

Tényleg működik? 

Mivel a teória egyre népszerűbb, így szakértők is megszólaltak a témában, az egyik Bridget Bahl, aki a The Bar alapítója. Elárulta, hogy a teória ebben az értelemben nem feltétlenül igaz. A piros körmök nem voltak mindig annyira népszerűek, így vannak pasik, akiket ez kicsit sem ösztönözhet az elköteleződésre, hiszen nem láthatták gyerekkorukban. 

De más szempontból kifejezetten hasznos, hiszen a piros egy nagyon erős jelentéssel bíró szín

A piros ruhához hasonlóan a piros a szeretetet, a szenvedélyt, a hatalmat és az érzékiséget jelzi. A férfiak határozottan vonzódhatnak ehhez

– mondta Julie Kandalec, híres manikűrös. 

Akár hiszel a piros körmök elméletében, akár nem, a szín mindig trendinek számít, emellett igazán csodás lesz vele a mani!


Via