Számodra is a rúzs az a sminkcucc, amit nem kérdés, hogy mindig használsz? Egyes árnyalatokkal mellényúlhatsz, ugyanis öregítenek. 

Öregítsen vagy segítsen a smink?

Egy jó rúzs aranyat ér. Ám csak akkor, ha jó árnyalatot választod ki. Ellenkező esetben elronthatja az egész megjelenést, vagy akár öregíthet is. Nem 1-2 évet, sokkal többet!

3 olyan árnyalat is van, amellyel érdemes óvatosan bánni, ugyanis a végeregmény közel sem előnyös, ha nem figyelünk oda ezeknek a színeknek az alkalmazásánál. 

Sötét kontúr

Mostanában nagyon trendi a sötét szájkontúr, Hailey Bieber miatt ez a stílus nagyon népszerű lett. Ám sokan túlzásba viszik, és vagy barna porokkal kontúrozzák a szájat, ezzel elrontva az összhatást, vagy túl sötét barna ceruzát választanak. Mindig figyelj rá, hogy ne a legmélyebb árnyalatot kendd fel, mert ahhoz rúzst választani is nehéz. 

Vörös rúzs

Ugyan a narancsos tónusok csak azoknak állnak jól, akiknek sárgásabb a bőrük, mégsem érdemes túl mély és sötét árnyalatokban gondolkodni. A barnás-bordók csak keveseknek állnak jól, itt az élénkség lehet a kulcs. 

Pink

Az igazi babarózsaszín-pink árnyalat ugyan régen volt trendi, vannak, akiknek ez a telitalálat, és a mai napig ezt kenik fel. Pedig itt nem csupán a bőrtónusra, de a hajszínre is figyelni kell, mert az összehatás meglehetősen öregíthet, ha ezeket figyelmen kívül hagyod.

via