Egyre népszerűbb a vízmentes pedikűr! Egyes országokban már kifejezetten erre szakosodott szalonok is nyíltak. De hogy mit is takar ez az új eljárás? Nézzük!

a hagyományos pedikűr a múlté

Ugye nálad is a láb vízben áztatása az első lépés, ami eszedbe jut, amikor a pedikűr szót meghallod? Nos, 2023-tól már ez sem egyértelmű, ugyanis a hagyományos eljárásnál nagyobb népszerűségnek örvend most a vízmentes pedikűr.

A vízmentes pedikűr ugyanazokat a lépéseket tartalmazza, mint egy normál pedikűr, csak éppen mint a neve is mutatja: víz nélkül. Ez az eljárás sokkal kíméletesebb a körmökkel, ezen kívül pedig higiénikusabb és zöldebb is.

Mi az a vízmentes pedikűr?

Ahogy a neve is sugallja, a szolgáltatás, amelyet néha "száraz pedikűrnek" is neveznek, egy víz nélküli pedikűr. Ebben az esetben nem áztatják be a lábat, mielőtt azt szépíteni kezdenék. A folyamat ugyanazokat a lépéseket tartalmazza, mint a hagyományos pedikűr: a körmök levágását, a körömreszelést, a bőrkeményedések eltávolítását, a sarokreszelést, csak éppen az indítás más.

Ez a folyamat sokkal higiénikusabb, mint a vizes verzió. Itt ugyanis nem kell kádat vagy lavórt használni, amit előttünk egy nap akár több tíz vendég is. Így nincs keresztszennyeződés a vendégek között, ezzel csökken a fertőzések, és a gombák terjedésének esélye is. 

Persze, jó esetben a vendégek között alaposan kitakarítják a pedikűrös állomást, de ezekhez vegyszerek szükségesek. Ha pedig ezeket is kivonjuk a képletből, az megint csak egy szuper eredmény. 

A száraz pedikűrrel a pedikűr élettartama is hosszabb lesz. A víz károsíthatja, kiszárítja a körmöket. Ez pedig sajnos azt is okozza, hogy ilyen esetekben a lakk előbb lepattoghat, a köröm pedig hamarabb törhet. 

via