Bár hivatalosan már kifelé haladunk a nyárból, az időjárás erre még nem jött rá, hiszen a napokban megint brutális a hőség. Ilyenkor nagyon nehéz bármit is csinálni, ha pedig sminkelésről van szó, az kész rémálom lehet. A tartós alapozó sokak szerint csak álom, de mi azért most mutatunk pár tippet, amiknek a bevetésével nem fog elfolyni az arcodon semmi sem. 

Használj primert 

Mielőtt felvinné a kérmes állagú alapozót mindenképpen használj primert. Ez az év minden szakában jó ötletl lehet, hiszen tartósabb lesz tőle a sminket, de a hőségben különösen ajánlott. A primer gyakorlatilag felkészíti a bőröd a sminkelésre, ha pedig izzadsz, akkor egyfajta gátat képez a bőr és a sminked között. A szemhéjadra is nyugodtan kenhetsz egy picit, így ugyanis garantáltan nem fog elfolyni a szemfestéked. 

 Használj BB krémet 

A nagy nyári melegben nem is feltétlenül szükséges használnod alapozót, tökéletes lehet erre a célra a BB krém is. Az alapozók általában testesebb, nehezebb termékek, a forróságban pedig maszk hatásúvá válhatnak, a színezett BB krémek viszont sokkal könnyedebbek, ráadásul vékony rétegben is szép fedést biztosítanak. A BB krémre persze felvihetsz egy kis púdert, és pirosítót is bátran használhatsz. A BB krém azért nagyon jó, mert szépen beszívódik a bőrödbe, így az extra izzadás is elkerülhető. 

A púder fontos

Apropó púder. A púder mindenképpen fontos, már ha mattító terméket választasz. A hőségben ezt javasoljuk, mert segíthet a helyén tartani a sminked és nem fog szanaszét folyni akkor sem, ha pár csepp izzadság lecsorog az arcodon. Tökéletes trükk sajnos nincs, a kánikula mindenkinek betesz, de ezzel a pár trükkel elérheted, hogy ne úgy menj egy összejövetelre, mint egy panda maci. 😀

(via)