A gubancos haj szó szerint fájdalmas. Komolyan, hiszen, ha megpróbálod kifésülni, nem kizárt, hogy apró sikolyok hagyják el a szádat, mert valami egészen pokolian kellemetlen. Ugye te is tudod, miről beszélünk? Nos, igen, a gubancos hajjal szinte minden lány megküzdött már az élete során, szóval most hoztunk pár szuper tippet, amivel elkerülheted vagy legalábbis minimalizálhatod a bajt. 

Mindig használj balzsamot 

Alapnak tűnik, tudjuk, de van, aki még mindig megfeledkezik erről a nagyon fontos lépésről. Szóval, amikor hajad mosol, akkor a sampon leöblítése után masszíroz nagyobb mennyiségű kondícionálót is a hajadba, különös figyelmet fordítva a hajvégekre. Ha közben találsz csomókat, azokat finoman távolítsd el a hajadból. Na, de miért fontos a balzsam? Hát, nemes egyszerűséggel azért, mert sokkal könnyebben ki tudod majd fésülni a hajad, ha a tincseid alaposan kondícionáltak. 

Óvatosan szárítsd meg 

Ha gubancosodásra hajlamos a hajad, akkor inkább óvakodj az ún. törölköző turbántól, mivel a csavarás gubancolódáshoz vezethet. Mosás után alaposan töröld meg a vízes hajad, aztán jöhet is a szárítás. Vízes hajjal sose feküdj le aludni, akkor meg pláne, ha gubancosodásra hajlamos a hajad, mert akkor másnap reggel tutira meg fogsz ijedni, ha tükörbe nézel. 

Edzéshez kösd fel 

Persze edzés közben amúgy is célszerű felkötni a hajad, viszont, ha állandóan a gubancoktól szenvedsz, akkor erről semmiképpen se feledkezz meg. A laza konty vagy a lófarok lehet a legjobb megoldás, így ugyanis nagyon kevés esélye van azoknak a fránya gubancoknak beférkőzni a tincseidbe. 

Védelem a széllel szemben 

Ha fúj a szél, akkor pillanatok alatt összekuszálódhat a hajad, éppen ezért érdemes védekezned a fuvallatok ellen. Hűvösebb időben viselj sapkát, ha pedig meleg van, akkor egy vékony sálall körbe ölelheted a fürtjeid szeles időben, így fixen megóvod magad a gubancoktól. 

Ápolás alvás közben 

Sajnos alvás közben rengeteg gubanc alakulhat ki a hajadban, ennek pedig köze lehet a választott ágyneműdhöz is. A pamut ez esetben nem a legjobb döntés, mert a surlódás hatására simán megjelennek a gubancok, szóval jó ötlet lehet szatén vagy selyem anyagból készült párnahuzatot választani. 

(via)