Ha az alábbi állítások igazak rád, valószínűleg zsíros, kombinált bőröd van

  • Arcod fénylik, T-vonalban csillog
  • Nehezen tudsz tartós sminket készíteni
  • Pórusaid tágak

Ennek a bőrtípusnak a sajátossága a faggyú túlzott mennyisége és a faggyúban található komponensek megváltozott minősége, ami miatt a bőrön sokkal nagyobb eséllyel alakulnak ki pattanások és egyéb bőrhibák, például mitesszer, akné. Az utóbbi a fiatalok 80% és a felnőttek 40%-át érintő probléma. A faggyú minőségi és mennyiségi zavarát hormonális elváltozás, a táplálkozás, a stressz, a légszennyezettség, a rosszul megválasztott bőrápolási rutinok, és az indokolatlan nyomkodás is fokozza. A zsíros bőrre jellemző a bőrmegvastagodás, valamit a megváltozott faggyú összetétel miatt, a besűrűsödő faggyú, faggyúdugót eredményez, ebből alakul ki a pattanás. 

arcápolási TO DO lista

  • Legyél következetes, ne hagyd ki a reggeli és esti rutinodból az arctisztítást!
  • Moss alaposan kezet mielőtt elkezded a napi arcápolási rutint!
  • Egy pumpányi mennyiség elég a hatékony tisztításhoz!
  • Körkörös mozdulatokkal masszírozd a tisztítóterméket az arcbőrödbe!
  • Langyos vízzel öblítsd le az arcodat!
  • Arctisztításhoz használj külön törölközőt!
  • Ha mitesszerek és pattanások jelennek meg a bőrödön, fordulj kozmetikushoz vagy súlyosabb esetben bőrgyógyászhoz!

tisztítás és ápolás 

Tisztítás 

Bioderma Sébium Gel Moussant habzó gél kíméletesen tisztít, anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Fluidactiv® faggyúkorrigáló komplexe biológiailag szabályozza a faggyú minőségét, ezáltal meggátolja a bőrhibák kialakulását.

Ápolás 

Tisztítás után reggel és este néhány cseppet oszlass el az arcodon és a nyakadon a Bioderma Sébium szérumból. Szalicilsav, acetil-glükózamin, hialuronsav tartalma azonnali hatékonysággal bír a tökéletlenségek ellen és a feszesítő hatást is élvezheted. 

A pattanásos bőr megváltozott szerkezetének köszönhetően dehidratált lehet. A vízhiányos bőr sokkal könnyebben válik érzékennyé a különböző kezelések hatására, ezért a Bioderma kifejlesztette az első bőrápoló krémet a kezelések hatására meggyengült, érzékeny, pattanásos bőrre. A Sébium Sensitive gyengéden a bőrödbe masszírozva nyugtatja és glicerin tartalmának köszönhetően hosszan hidratálja az érzékeny pattanásos bőrt, csillapítja a kipirosodást.  

Ha pedig mégis felüti a fejét egy csúnyább pattanás, a Bioderm Sébium Kerato + az exkluzív keratolikus akítv összetevői, a szalicilsav és az almasav észter a bőrfelszínen és a mélyebb rétegekben is hatékonyan csökkentik a pattanások és a maradványtünetek látható jeleit, miközben megőrzik a bőr komfortérzetét. A gél-krémet alkalmazhatod közvetlenül a bőrhibán, vagy akár az arcodon.