A harisnya a női gardrób ikonikus darabja, de nincs is annál bosszantóbb, amikor elszakad. Pláne, ha éppen egy fontos eseményen vagy, ahol szeretnél jól kinézni. Viszont jó hír, hogy léteznek módszerek a harisnya tartósságának megóvására, ezeket szedtük most össze. 

 Tedd be a fagyasztóba

Szokatlan tudjuk, viszont annál hatásosabb. A harisnyádat először is áztasd be vízbe, majd tedd bele egy zacskóba és úgy mehet a fagyóba egy egész éjszakára. Másnap vedd ki, olvaszd ki, majd vedd fel. A fagyasztós trükk lényege, hogy a szálak lehűlnek, így rugalmasabbál válnak, ezáltal pedig ellánállóbb lesz a szakadással szemben. 

Víz és ecet 

Az ecet alapvetően szöveterősítő tulajdonságáról ismert, így a harisnya ecetes vízbe való áztatása jó ötlet lehet, ugyanis ez a keverék segíthet megőrizni a ruhadarab rugalmasságát. Az ecet természetes lágyítóként működik, így elkerülhető a szálak nyúlása és a szakadása. A harisnyát javallt legalább pár órára beáztatni, hogy az ecet jól beszívódjon az anyagba. 

Hajszárítós hack 

A meleg is segíthet a szálak ellazításában és puhításában, így kisebb lesz a szakadás kockázata. Ebben a trükkben ráadásul az a szuper, hogy pár perccel azelőtt is meg tudod csinálni, hogy felvennéd a harisnyát. Arra viszont ügyelj, hogy óvatosan melegítsd fel, ne a legmagasabb fokozaton, a hajszárít pedig ne érjen hozzá a harisnyához, mert akkor könnyen kiéghet. 

Mire figyelj még? 

Mielőtt felhúzod a harisnyát győzödj meg róla, hogy a bőröd teljesen száraz. A nedvesség ugyanis növelheti a súrlódást a bőr és a harisnya között, ami hozzájárulhat az idő előtti szakadáshoz. 

(via)