88 éves korában, a franciaországi Portsallban meghalt Paco Rabanne spanyol tervező.

Megerősítették a hírt: Meghalt Paco Rabanne

Halálát megerősítette a spanyol Puig csoport is, amely a Paco Rabanne divatházat és illatszerüzletágat irányítja.

José Manuel Albesa a következőt mondta a bejelentéskor: 

Paco Rabanne mágnessé tette a vétket. Ki más tudná rábírni a divatban első párizsi nőket, hogy műanyagból és fémből készült ruhákat viseljenek, sőt könyörögjenek értük? Csak ő képes arra, hogy egy Calandre, azaz autós grill nevű parfümöt a modern nőiesség ikonjává varázsoljon. 

A vezető azt is megerősítette, hogy Paco Rabanne szellemiségét, világnézetét, művészetét ezután tükrözik majd az általuk készített ruhák és illatuk. Fontosnak tartják, hogy a tervező halála után se csorbuljon az a minőség és exkluzivitás, amely eddig is jellemző volt a márkára. 

A kollegák is búcsúznak tőle

A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Paco Rabanne Instagram-oldalán is megtörtént a bejelentés, a cég a következő sorokkal búcsúzott:

Tiszteletünket fejezzük ki a ma, 88 éves korában elhunyt vezetőnk és alapítónk, Paco Rabanne előtt. A 20. század egyik legjelentősebb divatipari szereplőjeként öröksége állandó inspirációforrásunk marad. Hálásak vagyunk Rabanne Úrnak, hogy létrehozta a divatházat, és hogy megalapozta munkájával a lehetőségekkel teli jövőnket. 

via