A Merkúr retrográd mozgása általában nem jelent jót, és van 3 csillagjegy, akinek kifejezetten vigyáznia kell magára a napokban.

Ikrek

A Merkúr az Ikrek uralkodó bolygója, így egyértelmű, hogy megérzik, ha retrográdban van! Ha Ikrek vagy, a következő napjaid a félreértések és az ebből adódó konfliktusok uralják majd. A legfőbb oka a vitáknak, hogy nehezen tudod kifejezni magadat, kétértelműen vagy keményen fogalmazhatsz, amivel könnyen megbánthatsz másokat. Ha nem szeretnél hosszútávon elveszíteni fontos kapcsolatokat, próbálj meg uralkodni magadon és figyelj egy kicsit jobban oda arra, mit mondasz.

Mérleg

Rengeteg fontos döntést kell meghoznod a héten, ami amúgy sem megy neked egy könnyen. Ez a sok dilemma rengeteg fejfájást és stresszt okoz neked. Megkímélheted magad az idegeskedéstől, ha amit csak tudsz, januárra halasztasz. Próbálj meg idén már nem dönteni semmiben, főleg nem olyan dologban, ami nem s.o.s.!

Halak

Halakként te vagy az egyik legérzékenyebb csillagjegy, különösen jól érzékeled a környezetedben lévő rezgéseket, feszültséget, változásokat. Mivel a napokban minden és mindenki felbolydul kicsit, rád ez extra nagy hatást gyakorol, mind fizikailag, mind lelkileg megborulhatsz tőle. Ha már úgy érzed, sok, ami körülödted zajlik, vonulj vissza kicsit, pihenj, meditálj, kuckózz be.