Előljáróban annyi, hogy ezt nem kell túl komolyan venn. Attól, mert osztozol valamelyik Disney-gonosszal a csillagjegyeden, még nem leszel velejéig romlott, de azért lássuk be, mókás megtudni, ki lennél, nem? Na, te melyik Disney-gonosz vagy

Hook kapitány – Bak

A Pán Péter gonosz Hook kapitánya határozottan a Bak csillagjegy szülötte, aki tele van ambíciókkal csak éppen nem a jófélékkel. Hiszen gondolj csak bele, az egész életét arra áldozza fel, hogy végre bosszút álljon Pán Péteren. Hook kapitány mindig keresi a tökéletes időpontot arra, hogy lecsapjon, a Bakok pedig alapjáraton ilyenek: mindig a megfelelő pillanatra várnak mindenben.

 Zordon - Vízöntő 

Zordon vérbeli Vízöntő. Álmodozó típus, csak éppen nem jó dolgozon, hanem gaztetteken ábrándozik. Hiszen minden erejével azon van, hogy eltüntesse testvérét, riválisát Mufasát a trónszirtről. Uralkodó jellem, aki nem fél szörnyűségeket elkövetni annak érdekében, hogy véghez vigye az elképzeléseit. 

Yzma - Halak

A Halak csillagjegy szülöttei képesek elveszni a saját gondolataikban, ez pedig az Eszeveszett birodalom Yzmájára is igaz, csak ő éppen az aljas terveinek kidolgozásában merül el.

Shan Yu – Kos 

Shan Yu a hunok vezetőe a Mulanban, aki abszolút a Kos jegy szülötte. Bátor jel, ez a bátorság pedig jellemző Shan Yu-ra is, még akkor is, ha a rossz oldalon áll. Célja ugye az ország elfoglalása, ami Mulan közbeavatkozásának hála meghiúsul. 

Aranyhaj anyja 

Aranyhaj anyja nem egészen az a tipikus Disney-gonosz, de azért nem is a kedvességéről híres. Ráadásul elég hiú is, hiszen célja, hogy folyamatosan megőrizze a fiatalagát, mindezt pedig Aranyhaj kihasználásával teszi. Nos, a Bikákra sajnos pont ez jellemző, hogy sokszor gond nélkül használnak ki másokat azért, hogy elérjék a saját céljaikat. 

Jafar - Ikrek   

Jafar egy igazi kétszínű Ikrek. Az Aladdin főgonosza tökéletesen megtestesíti egy Ikrek minden rossz tulajdonságát: vagyis a szemedbe nyájas és kedves, de a háttérben ellened szövetkezik. Minden vágya, hogy felemelkedjen, uralkodjon, mindezt úgy, hogy egy cseppett sem érdekli, kit kell eltaposnia maga körül. 

Ursula – Rák

A kis hableány Ursulája döbbenetes módon Rák. Pedig a Rákoról általában a harmónia meg a család szeretete jut az ember eszébe. Persze a Rákokra az is jellemző, hogy képesek a világ felé a nyájas oldalukat mutatni, majd hirtelen előhúznak a tarsolyból egy olyan fegyvert, amire senki nem számít. Na, Ursula pont ilyen.     

Gaston - Oroszlán 

Fogadjunk, hogy az Oroszlánról már azelőtt Gaston ugrott be, hogy olvastad volna a listát. Bizony, a Szépség és a Szörnyeteg figurája vérbeli Oroszlán, akinek tökéletes érzéke van a drámaisághoz. Hiába gazember, ezt a gonosztevőt imádják a Disney-raojngók. 

Szörnyella de Frász - Szűz 

A gonosz kutyarabló, Szörnyella de Frász a Szűz jegy szülötte. Valódi megszállott, aki addig megy, amíg végre nem hajtja gondosz tervét. A Szűzekre jellemző precizítással próbálja ezt végrehajtani, csakis az előtte álló feladatra koncetrál. 

Demóna - Mérleg 

Demóna karaktere talán az egyik legérdekesebb a Disney-univerzumban. Demóna vérbeli mérleg, aki az élet minden területén az egyenlőségre törekszik és aki nehezen viseli, ha kihagyják egy buliból. Ezúttal szó szerint, hiszen Demóna azt követően gerjedt éktelen haragra hogy ez megörténik. Mondjuk valószínűleg kicsit messzire ment a bosszúval, de ez sajnos megesik a Mérlegekkel, néha rossz irányba billennek. 

Hádész - Skorpió

A Herkules Hádésza talán a legviccesebb gonosz, aki valaha láttunk, mondjuk első ránézésre is elég egyértelműen Skorpió, hiszen az érzelmei dominálnak, túlságosan hevesen is. Hádész időről időre szétpattan a dühtől, a tesója Zeusz, na meg a vasgyúró Herkules miatt és gonosz tervet eszel ki, hogy eltüntesse őket végleg a föld színéről. Érzelmi instabilitása viszont pont a vesztét okozza, ahogyan az olyan gyakran megesik a Skorpiókkal. 

Hans - Nyilas

A Jégvarázs megnyerő Hansa állandóan a hatalomra szomjazik és nem rest a céljai érdekében bármit, de tényleg bármit bevetni. Még arra is képes, hogy megpróbálja kihasználni Anna hercegnőt. Szerencsére a Nyilasok többsége jóra használja a tulajdonságait és nem céljuk feltétlenül tönkretenni a környezetüket. 

(via)