A 2024-es év hatalmas változásokat hoz az életünkbe a horoszkóp szerint, ráadásul ezek nagy részben valami jót jelentenek. Azonban lesz néhány olyan időszak, amikor érdemes sokkal jobban odafigyelned saját magadra, a reakcióidra és a környezeted viselkedésére, feltéve ha szeretnéd a lehető legkevesebb drámával megúszni ezt az évet.

2024 retrográd időszakai

A retrográd időszakok általában feszültséggel teli napokat jelentenek, amik felszínre hozzák a problémáinkat, elakadásainkat. 2024-ben is lesz ezekből bőven sajnos. 

Merkúr-retrográd
  • április 2-25.
  • augusztus 5-28.
  • november 26 - december 15.

Ha a Merkúr retrográdban van, az gyakran okoz konfliktusokat, kommunikációs nehézségeket. Sőt, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk szerelmi zűrzavarokba bonyolódni, például visszatérni az exünkhöz. Legyél óvatosabb ebben a három időpontban!

Szaturnusz-retrográd
  • június 30 - november 15.

2024. második felében az egészség kerül a fókuszba! Fontos, hogy sokkal jobban figyeljünk a testünk jelzéseire. Menj el te is minden szűrésre, kivizsgálásra, ne vedd félvállról a betegségeket sem!

Jupiter-retrográd
  • 2024. október 9 - 2025. február 4.

Az év vége több szempontból is rizikós lehet. Amikor a Jupiter is visszafele kezd el működni, elveszíthetjük a jókedvünk, optimizmusunk, és a szokásosnál sötétebben láthatjuk a helyzetünket. Úgy érezhetjük, hogy stagnálunk, sőt mi is visszafele mozgunk, fejlődünk.