Elérkezett a Rák időszaka, amely alaposan felforgatja az életedet. A kulcsszavak most az érzések, a család, a barátok, a biztonság és az otthon. De képbe kerül a Merkúr is, ami mint tudjuk, mindig nagy változást jelent. 

Tele leszel kérdésekkel

Június 22. után megkezdődik a kérdések időszaka, amelynek leginkább a közvetlen környezeted, és az otthonod lesznek a középpontjában. Megkérdőjelezed a családod, a barátaidat, a kapcsolataidat, attól függetlenül, hogy imádod őket, most sok dolgot újra tisztázni kell. Ki az, akinek tényleg helye van az életedben? Kinek kellene már búcsút intened? Ki az, aki visszahúz, hogy végre önmagad merj lenni? Hogyan érzed magad a legjobban? Most tényleg hallgatnod kell a megérzéseidre, aztán nem félni hangot adni nekik. 

2023. június 27-én a Merkúr az Ikrekből a Rákba költözik. Ez az időszak egészen július 11-ig tart, amikor az Oroszlán lesz a soros. Ám addig komoly önvizsgálatot kell végezni, és komolyan rá kell jönnöd, hogyan lehetnél az eddigi legjobb verziód. 

A Rák a Merkúrban önvizsgálatra késztet

Míg a Merkúr az elmére, a gondolatainkra és a kommunikációs képességünkre hat, a Rák a lélekre és az érzelmi világunkra. Összességében ez azt jelenti, hogy most megengedjük, hogy kommunikálhassuk szükségleteinket és érzelmeinket. Kimondhatjuk azt, ami igazán fontos számunkra, megbízhatunk az érzéseinkben, és főleg a megérzéseinkben. A fő feladat pedig: egyensúlyba hozni, mit gondol az elme, és mit érez a szív. Ha el is tér, valahogyan közös nevezőre kell őket hozni. 

Sajnos ennek eredményeképpen sok félreértés, vita és nehéz döntés várható. A szokásosnál nehezebben gondolkodunk majd racionálisan, gondolatainkat a szokásosnál jobban befolyásolják az érzéseink. Ez egyrészt hasznos lehet, mert könnyebben kifejezhetjük szükségleteinket, érzéseinket, másrészt viszont kihívást is jelenthet, ha csak az érzéseinket hagyjuk vezérelni. Tehát most jobb, ha egy kicsit több időt gondolkodsz, mielőtt döntéseket hozol. Ha szükséges, aludj rá párat, különösen, ha a szív és az elme teljesen eltérően éreznek és látnak dolgokat. Ez vonatkozik a barátságra, szerelemre, és a családra vonatkozó kérdésekre is. A bolygókonstelláció most lehetőséget kínál arra, hogy megértsük, mire és kire van szükségünk.

via