Ha te is odáig vagy a hátborzongató sztorikért, rajongsz a fordulatos krimikért, akkor összeállításunk most neked szól. Hoztunk ugyanis 3 olyan könyvet, amit minden vérbeli krimirajongónak el kellene olvasnia. 

Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen

Bár ez egy igazi klasszikus, de simán lehet, hogy még nem olvastad, hiszen 1934-ben adták ki, szóval megeshet, hogy a fiatalabb generáció még nem találkozott vele. A Gyilkosság az Orient Expresszen című regényben egy neves nyomozó, Hercule Poirot egy luxusvonaton találja magát, ami egy hátborzongató gyilkosság színhelyévé válik. Mivel a vonat a hófúvás miatt nem tud haladni, Poirot-t bízzák meg azzal, hogy fejtse meg a rejtélyt, nyomozza ki, ki volt a tettes, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Ez a detektívkönyv rendkívül érdekes karaktereket tartalmaz, ráadásul a szereplők mindegyikének megvan a maga lehetséges indítéka a bűncselekmény elkövetésére. Poirot-nak ki kell használnia következtetési és érvelési készségeit, hogy feltárja az igazságot és felfedje a gyilkos kilétét. Fordulatos végével és bonyulult cselekményével a Gyilkosság az Orient Expresszen Christie egyik legnépszerűbb műve, ami grátisz egy valós bűnügyi háttér alapján íródott, ugyanis utal egy megtörtént, 1932-es bűnügyre, nevezetesen Charles Lindbergh fiának elrablására és meggyilkolására. 

AJ Finn - Nő az ablakban

A Nő az ablakban az ablakban című pszichológiai thriller 2018-ban jelent meg, 2021-ben pedig már film is készült belőle. Bár utóbbi nem lett átütő siker, a könyvről máig ódákat zengenek. nem hiába, ugyanis a sztori tele van dinamikával, hihetetlen, néha már-már félelmetes fordulatokkal. A történet egy Anna Fox nevű nőt követ nyomon, aki korábban gyermekpszichológus volt, most azonban bezárva tölti a mindennapjait, agorafóbiája miatt. Anna kizárólag az ablakon keresztül szemléli a világ eseményeit, gyakorlatilag így kémkedik a szomszédai után. Egy ponton aztán, miközben a szemközti házat kémleli, egy erőszakos cselekménynek lesz a szemtanúja. Anna nem is sejti, mekkora veszélybe került a látottak miatt, ráadásul abban sem lehet biztos, hogy mindez csak káprázat vagy tényleg a valóság. A Nő az ablakban igazi lebilincselő olvasmány, teli feszültséggel, krimi rajongóknak kötelező. 

Andrea Bartz - Tökéletes nők társasága

Eleanor Walsh azt gondolhatja, az övé a világ, hiszen gyakorlatilag minden a lábai előtt hever. Ugyanis ő alapította azt a nőknek fenntartott, elképesztően menő közösséget New Yorkban, melynek tagságáért valósággal tülekednek a jelenetkezők. Ha valakinek sikerül bekerülnie a Herdbe, akkor teljes körű mentorálásra és jelentős támogatásra számíthat. A jelentkezők között van valaki, aki nagy reménységnek számít, egy Katie Bradley nevű nő, akinek a nővére, Hana a Herd alapító tagjai között van, sőt Eleanor a legjobb barátja, így a húgát tulajdonképpen tárt karokkal várják a közösségbe. Hana azonban nem túl boldog, hiába tűnik úgy, hogy megvan mindene. Megállás nélkül dolgozik, egy közelgő, mindent megváltoztató bejelentésen, a nagy esemény előtt nem sokkal pedig Eleanor nyom nélkül eltűnik. A rendőrség bűncselekmény miatt kezd nyomozni, a tökéletesnek tűnő női közösség látszata pedig egyik-pillanatról a másikra hullik darabokra.