Évtizedek óta gyártja a Disney a különféle meséket, az elmúlt időszakban pedig már élőszereplős verzióban is elkezdték elkészíteni a népszerű rajzfilmjeiket. A mesék, filmek már szinte klasszikusnak számítanak, most itt a lehetőség, hogy teszteld a tudásod! 

Mindent tudsz a legnépszerűbb Disney-mozikról?

A legelső rajzfilm 1937-ben jelent meg, ez volt a Hófehérke és a hét törpe. A mesét ezután olyan filmek követték, mint a Pinokkió, a Hamupipőke vagy A szépség és a szörnyeteg. A Disney-mesék az elmúlt években hatalmas átalakuláson mentek át. Teljesen új technológiával készítik őket, amitől sokkal látványosabbak, élvezhetőbbek. 

Az elmúlt években a Disney-hercegnők listája is tovább bővült, az eredeti mesehősökhoz csatlakozott például Elsa és Anna. A cég persze felismerte, hogy mekkora népszerűségnek örvendenek a mesék, így szinte minden évben újabb élőszereplős verzió jelenik meg. Eddig olyan klasszikusokat dolgoztak fel, mint a Hamupipőke, Az oroszlánkirály, vagy A kis hableány. Persze ez még csak a kezdet, mivel a Disney rengeteg új produkciót jelentett be. 

Bár a legújabb Disney feldolgozásokra még biztosan várni kell, addig frissítsd fel a tudásod, és töltsd ki a kvízünket!