A ünnepek közeledtének minden évben az egyik legkorábbi jele, hogy megjelennek a karácsonyi reklámok. A reklámügynökségektől kezdve, a nagyobb áruházakon át, egészen a játékgyártó cégekig mindenki arra használj fel az év végi hónapokat, hogy ebben a tematikában alkosson. Az elmúlt években több varázsolatos reklám is napvilágot látott már, most a legjobbakat szedtük össze. 

John Lewis 2015-ös reklámja

Az Egyesült Királyságban található John Lewis áruház marketingesei mondhatni tökéletesen sajátították el a karácsonyi reklám művészetét, hiszen évről évre jobbnál jobbakat készítenek. Nekünk az egyik kedvencünk a 2015-ös, ami egyben egyébként a legsikeresebb is. A „Man on the Moon” vagyis az az Ember a holdon névre hallgató spotban egy kislány szerepel, aki a teleszkópján keresztül észrevesz egy idős bácsit a Holdon, aki rongyos ruhákat visel és feltehetően egyedül él. A kislány igyekszik vele felvenni a kapcsolatot, de nem jár sikerrel. Karácsony napján aztán héliumos lufik szárnyán csomag érkezik a Holdra az egyedül élő bácsihoz. Egy ajándék a kislánytól, egész pontosan egy teleszkóp, aminek hála már a bácsi is láthatja a Földet. 

A Sainsbury 2014-es reklámja

A Sainsbury brit szupermarketlánc az Egyesült Királyság második legnagyobb szupermarketlánca. Ők is évről évre jelentkeznek megható karácsonyi reklámokkal, az egyik legnagyobb dobásukat 2014-ben adták ki. A spot az I. világháború alatti karácsonyeste eseményeit mutatja be. Miközben a brit és a német katonák harcoltak a lövészárkok két oldalán, megszólaltak a Csendes éj dallamai. A katonák egy pillanatra megálltak és mindenki együtt énekelt. Egyszerre megható és hidegrázós ez a reklám, ami egy kicsit beketintést enged a történelembe is, továbbá megtanít arra, hogy igenis jó megosztani a másikkal azt, amink van. 

Az Edeka 2015-ös reklámja 

Az Edeka német szupermarketlánc reklámja 2015-ös, de máig az egyik legkönnyfakasztóbb alkotás, amit valaha láttunk. A YouTube-on is egyébként az egyik legnézetebb, 18 millió feletti megtekintésnél jár. A Hatarérés névre keresztelt spot egy szomorú történetet mesél el, ami szerencsésen végződik. Ha még nem láttad sosem, akkor mielőtt megnéznéd készítsd elő a zsepiket, mert tutira nem bírod ki majd sírás nélkül. 

(via)