A karácsonyi dalokat lehet szeretni vagy éppen gyűlölni, de abban mind egyet kell értsünk, hogy az ünnepi szezonban bizony varázslatos hangulatot adnak. Persze vannak olyan nóták, amiket már tényleg rongyosra hallgattunk, de akadnak olyanok is, amiket akárhányszor képesek lennénk lejátszani. Összeállításunkban most a valaha volt legjobb karácsonyi dalokat szedtük össze. 

Bing Crosby - White Christmas 

Irving Berling 1942-es klasszikusához, az Holiday Innhez írt White Christmas minden idők egyik legkelendőbb kislemeze, ennek pedig jó oka van. Bing Crosby selymes énekhangja ugyanis zseniálissá teszi ezt az alkotást. Hallgasd csak meg!

 Nat King Cole - The Christmas Song 

A The Christmas Song minden idők egyik leghíresebb karácsonyi dala, ami tökéletesen bizonyítja, hogy bizony Nat King Cole a karácsony királya. Miközben hallgatod ezt a nótát, de is érzed a frissen sült gesztenye illatát a levegőben? 

 


 

Mariah Carey -  All I Want for Christmas Is You

Na, ez az a dal, ami minden karácsony elengedhetetlen része, viszont sokan pont emiatt már nagyon unják. Hát, nem tudjuk, nekünk rendre melengeti a szívünket, ha felcsendül. Hiába is, ez a dal mára már egy igazi ikon. 

Chuck Berry -  Run Rudolph Run

A Run Rudolph Run sokak számára a Reszkessetek, betörők! reptéri jelenetének háttereként ismert, de azért ez a nóta annál sokkal régebbre nyúlik vissza. Ha egy kicsit pörgősebb ünnepi aláfestésre vágysz, akkor ez a Chuck Berry dal tökéletes választás lehet. 

Frank Sinatra - Jingle Bells 

A karácsony nem is lenne igazi a Jingle Bells nélkül. Amikor felcsendülnek a harangok, akkor mindenki tudja, eljött az ajándékozás ideje. 

(via)