Továbbra is a karácsony a filmrendezők egyik kedvenc témája, így folyton újabb filmeket készítenek. Rengeteg karácsonyi film készült az elmúlt években, így nehéz kiválasztani a legjobbakat. De nem kell aggódnod, mert megtettük helyetted! 

Találkozunk St. Louis-ban

Egy igazi klasszikussal kezdjük a listát, hiszen a zenés-táncos film 1944-ben készült. Sokak szerint kötelező filmnek számít, ezzel pedig nem is akarunk vitatkozni. A sztori egy család életét meséli el, akik gondtalanul élik az életüket 1904-ben. Minden tökéletesnek tűnt, amíg a családfő be nem jelenti, hogy St. Louis-ból hamarosan New Yorkba költöznek. A család többi tagja nem igazán akar elköltözni, ami sok bonyodalomhoz vezet. 

Kisasszonyok 

Louisa May Alcott sok rendezőt megihletett, mi most a 2019-es verziót választottuk ki, ezt Greta Gerwig rendezte. A történetet bizonyára ismered, hiszen a March-nővérekről szól, akik nehéz körülmények között élnek, mégis megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Mind a 4 nővér más személyiséggel rendelkezik, és éppen ezért másra vágynak az életben. Bár ez elsőre nem hangzik túl ünnepinek, a karácsonyi jelenet téged is meggyőz majd! 

A fiú, akit Karácsonynak hívnak 

Nikolas sokáig egy átlagos kisfiú volt, egészen addig, míg el nem indult, hogy megtalálja az apját, és felfedezze Elfheimet, a manók faluját. Villámmal, a rénszarvasával és az egerével indul útnak, a kalandok során pedig bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen. A film mondhatni a Mikulás eredettörténete, nagyon látványos és szívet melengető, így imádni fogod! 

Behavazva

A Netflix romantikus filmjében minden benne van, ami kell egy jó karácsonyi sztorihoz! Egy amerikai kisvárosban a hó miatt leáll a közlekedés, miközben épp ott tartózkodik, Stuart Bale, a feltörekvő popsztár. Stuart a vonaton megismerkedik Julie-val, akivel hamar egy hullámhosszra kerülnek. 

A karácsonyi kastély 

Sophie Brown, a népszerű amerikai író a legújabb könyve botrányosra sikerül, így Skóciába utazik, hogy kikapcsolódjon. Sophie szeretne megvásárolni egy kastélyt, ám a jelenlegi tulajdonos nem akarja eladni egy külföldinek. Az írónő végül beköltözik a kastélyba, miközben közelebbről megismeri Dunbar hercegét, és a családja történetét.

Valami a Tiffanytól

A szerethető rom-kom egy szerencsétlen véletlennel indul, amikor két férfi véletlenül összecseréli a Tiffany-dobozokat, így a barátnőik nem azt az ajándékot kapják meg, amit adni szerettek volna. Rachel békülési ajándékként egy jegygyűrűt kap, Ethan pedig egy fülbevalóval kéri meg a barátnője kezét. Egyik sem férfi sem így tervezte. Rachel és Ethan végül találkoznak, és hamarosan kiderül, hogy sokkal több bennük a közös, mint elsőre gondolták.