2008-ban robbant be az első Alkonyat-film, ami tényleg felforgatott mindent. A színészek mondhatni szupersztárokká változtak, a rajongók pedig megőrültek a vámpíros sztoriért. Nagy hatást gyakorolt a rendezőkre, így készült még elég sok hasonló történet.

Lenyűgöző teremtmények

Talán ez a film hasonlít a legjobb az Alkonyatra, hiszen a romantikus-fantasy egy szerelmi drámáról szól. Itt is megjelenik a halandó és a természetfeletti szerelem, annyi a különbség, hogy itt a boszorkányok forgatnak fel mindent. Ethan alig várja, hogy végezzen a gimivel, és végre elköltözhessen a kisvárosból, ahol felnőtt. Ám egyre furcsább álmai vannak, melyekben mindig egy lány szerepel. Nem sokkal később egy új lány, Lena érkezik az osztályba, akihez azonnal vonzódni kezd.

A lány és a farkas 

2011-ben mutatták be A piroska és a farkas újabb feldolgozását, ami sokkal szövevényesebb és romantikusabb, mint az eredeti mese. Tény, hogy a film nem kapott túl jó kritikákat, de minden benne van, ami miatt az emberek az Alkonyatot is szeretik. Természetfelettiből és tiltott szerelemből nincs hiány, emellett a látvány is kifejezetten sötét és magával ragadó. Daggerhornban évtizedek óta emberáldozatokkal csillapítják a farkas étvágyát, egészen addig, amíg az állat prédát nem ejt, mivel megöli Valerie nővérét. Ekkor a lakosság eldönti, hogy megszabadulnak a fenevadtól. 

Örök kaland 

Winnie Foster imád az erdőben sétálni, éppen ezért kalandos, szabad életről álmodik. Egyik nap, találkozik Jesse-vel és a Tuck-családdal, akik nagyon szívélyesen fogadják. Már régóta az erdőben élnek, Winnie pedig egyre több időt tölt velük. Ám hamarosan megtudja, hogy a Tuck-család birtokán található az örök élet forrása, a vízből pedig már mindenki ivott. Winnie idővel rádöbben, hogy az örök élet talán nem is annyira jó. 

Minden, minden

Ha a romantika miatt szereted az Alkonyatot, akkor ez a film nem maradhat le a listádról. Maddy szinte az egész éltét a külvilágtól elzárva töltötte. Nem érezheti a szellőt és nem találkozhat az üvegfal nélkül szinte senkivel. Erre egy betegség miatt van szükség, hiszen, ha elhagyná az otthonát, akár meg is hallhatna. Tartja magát a szabályokhoz, egészen addig, amíg a szomszédba nem költözik Olly, akihez egyre mélyebb kötelék fűzi. 

Jók és Rosszak iskolája 

A Netflix fantasyfilmje igazán izgalmas, sok cselszövés és persze romantika teszik nagyon izgalmassá. Sophie és Agatha egy természetfeletti iskolában találják magukat, de hamar rájönnek, hogy rossz oldalra kerültek. A Jók és a Rosszak között mély ellentét húzódik, ami később egy háborúba torkollik.