A filmvilágban vannak olyan klasszikusok, amiket tényleg nem éri meg kihagyni, na és persze akadnak azok a motiváló, inspiráló filmek, amik arra sarkallhatnak minket, sose adjuk fel. Most hoztunk 3 alkotást, ami hihetetlen önbizalom löketet adhat neked és bebizonyítja, hogy a lehetetlen nem létezik, a kitartáson múlik minden. 

Forest Gump 

Robert Zemeckis legelismertebb motivációs filmje vitathatatlanul a valaha készült egyik legnagyobb filmnek számít. A Tom Hanks főszereplésével készült film Forest Gump, egy ártatlan és jószívű srác történetét meséli el, aki mindvégig arra vágyik, találkozhasson gyerekkori szerelmével. Garantáltan nem lehet könnyek nélkül megnézni, de közben minden momentuma hihetetlenül inspiráló. „A mamám mindig azt mondta: Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz ki belőle.." – hangzik el a filmben ez a klasszikus idézet, ami talán az egyik legnagyobb igazság, amit valaha hallottunk. 

Út a vadonba 

A Sean Penn rendezésében készült Út a vadonba valós eseményeken alapul és talán éppen ezért annyira megrázó, de közben mégis motiváló. A sztori Christopher McCandless történetét követi, aki felhagy a megszokott életével, hogy a természet és a világ valódi szépségét keresse. Utazásai során hihetetlen kalandokat él át, olyan szmélyekkel találkozik, akik később meghatározó szerepet játszanak az élete alakulásában. A film látványvilága hihetetlen, a színészi teljesítményekről pedig már nem is beszélve. Ez egy olyan alkotás, ami felnyithatja a szemed, hatására pedig rájöhetsz, a boldogság tényleg csak megosztva az igazi. 

Életrevalók 

A 2011-ben készült Életrevalók cselekménye egy Philippe nevű arisztokrata férfi körül forog, aki egy szerencsétlen siklóernyős baleset következtében teljesen lebénult. A férfinak folyamatosan segítségre van szüksége, így hozza össze a sors egy Driss nevű fiatalemberrel, aki gondozóként kezd nála dolgozni. A film a barátság, a kaland és a szerelem témáit dolgozza fel, mindezt paradox módon kissé komikus formában. Ez az alkotás egyértelműen arra tanít, hogy ne add fel, soha ne add fel. 

(via)