Te is imádod a Szerelmünk lapjait ugye? Annál a bizonyos jelenetnél pedig te is mindig elbőgöd magad, amikor a szerelmesek sok-sok év után újra egymásra találnak? Na, igen, gondoltuk, mert mi is. Na, de hiszed vagy sem akad még jó pár romantikus film, ami akár még a Szerelmünk lapjainál is szebb. Ezeket szedtük most össze. Készülj fel, százas zsepi mindhez kell. 

Csillag születik 

Amikor pár évvel megjelent a Csillag születik, sokan tették fel a kérdést: valóban szükség volt egy újabb remake-re? Nos, Lady Gaga és Bradley Cooper játéka a tanúbizonyság arra, hogy igen, nagyon is. Az újragondolás középpontjában Ally áll, akinek az álma, hogy énekesnő legyen. A sors aztán összehozza a szebb napokat is megélt sztárral, Jacksonnal, akinek a segítségével végre elindulhat a hírnév felé vezető úton. Ez egy olyan film, ami betekintést enged két zenész intenzív kapcsolatába, ami feltárja a függőség, a mentális egészség és a féltékenység nehéz témáit. 

 

Harry és Sally

Ez az 1989-es klasszikus egy kapcsolat alakulásának őszinte, szívből jövő és vidám portréja. Harry és Sally, amikor találkoznak mindketten hadilábon állnak az érzelmekkel, eleinte pedig szó szerint utálják egymást. Az évek során aztán sokszor futnak össze, eközben egyikük meg is házasodik majd el is válik, a másik pedig egy boldog, független kapcsolatban él. A helyzetük folyamatosan változik a történet során, a kezdeti utáltatot felváltja a barátság, majd pedig a szerelem...

Blue Valentine 

A Blue Valentine című dráma Dean és Cindy történetét meséli el, egy fiatal párét, akik egymába szeretnek majd családot alapítanak. Az évek múlásával azonban a szerelmük halványulni kezd, ami szívfájdalmat és csalódást okoz. A Ryan Gosling és Michelle Williams főszereplésével készült alkotás nagyon erőteljesen ábrázolja a szerelmi kapcsolatokat, valamint megmutatja, a szerelem nem mindig könnyű, sőt sok-sok munkára van szükség ahhoz, hogy életben lehessen tartani. Nem kertelünk, ez a film valószínűleg alaposan összetöri a szívedet, de közben emlékeztet arra, hogy a legnagyobb románcok nem mindig végőzdnek boldogan.