Azt szokták mondani: az életnél nincs nagyobb forgatókönyvíró, és ez így is van. Ez az 5 romantikus film tényleg igaz történet alapján született és meglehet, hogy épp ez a sikerük titka!

Fogadom (2012)

Channing Tatum és Rachel McAdams együtt szerepeltek a Fogadomban, a boldog ifjú pár Leo és Paige Collins szerepében. Tíz héttel az esküvőjük után autóbalesetet szenvedtek, aminek következtében mindketten megsérültek. A balesetet követően Paige négy hónapot kómában töltött, és mikor felébredt, nem emlékezett Leora, vagy a balesetet megelőző két évre. Hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, Paige ismét gyengéd érzéseket kezdett táplálni az egykori vőlegénye iránt, így Leo nagyon nehéz helyzetbe került. Ezt a sztorit bizony nem Hollywood találta ki, hanem Kim és Krickitt Carpenter valós története ihlette. Carpenterék végül megújították fogadalmukat, mert Krickitt soha nem tudta visszanyerni első esküvőjük emlékeit, de végül 2018-ban beadták a válókeresetet, amikor Kim tudomást szerzett férje viszonyáról.

Szerelmünk lapjai (2004)

A Szerelmünk lapjai napjaink egyik legikonikusabb romantikus filmje. Noah (Ryan Gosling) és Allie (Rachel McAdams) szerelmi története milliók szívét megérintette. A szerelmesek csak nagy sokára lehettek egymáséi, miután legyőzték a családi különbségeket, átvészelték a háborút, és az elveszett szerelmeslevelek okozta nehézségeket. A történet Nicholas Sparks azonos című regényén alapul, amit Sparks feleségének nagyszülei több mint 60 éves házassága ihletett. Sparks megfigyelte és megtanulta, hogy „az igaz szerelem örökké tarthat", és ezt egy regényben szerette volna megörökíteni.

Rögtönzött szerelem (2017)

Kumail Nanjiani nagy név lett Hollywoodban, és a Rögtönzött szerelem idején robbant be a köztudatba. A „kínos igaz történetként”  hirdetett sztorit Nanjiani és Emily V. Gordon írta a kapcsolatuk alapján. A filmben Nanjiani egy fiatal pakisztáni férfit alakít, aki szülei elrendezett házasságra vonatkozó elvárásaival küszködik, miközben a kultúráján kívüli nővel randevúzik. Ám amikor Gordon hirtelen egy betegség okozta kómába esik, Kumail rájön, hogy a nő fontosabb neki, mint a szülei jóváhagyása. Míg Nanjiani önmaga kitalált változatát játszotta, addig Zoe Kazan formázta meg Gordont, Emily Gardner kitalált változatát.

Egész életem (2020)

Az Egész életem Jennifer Carter és Solomon Chau történetét meséli el. Egy házaspárról szól, akik épp az esküvőjüket tervezik, amikor Solomonnál végstádiumú májrákot diagnosztizáltak. A pár arra összpontosított, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a hátralévő idejükből, és teljes életet éljenek. A Jessica Rothe és Harry Shum Jr. főszereplésével készült film a pár nagyszerű kémiának köszönhetően hihetetlenül megérintő és élvezetes lett.

Loving (2016)

A Loving című végtelenül megható drámában Richard (Joel Edgerton) és Mildred Loving (Ruth Negga) kapcsolatának megpróbáltatásainak lehetünk szemtanúi, akik 1967-ben a fajok közötti házassághoz való jogukért harcoltak, és ügyüket egészen a Legfelsőbb Bíróságig vitték, ami végül a javukra döntött, és alkotmányellenesnek ítélte a fajok közötti házasságra vonatkozó állami korlátozásokat. Az ítélet jelentős csapást mért a szegregációra a polgárjogi korszakban, és vízválasztó pillanat volt az Egyesült Államok történelmében.

Via