fétiseket gyakran összekeverik a BDSM-mel, pedig a két dolog egyáltalán nem fedi egymást. A BDSM a hatalmi viszonyokról szól, a fétis viszont nem. Azonban a BDSM-en belül is vannak persze fétisek, de fontos, hogy a két dolgot külön kezeljük. Hogy melyek a leggyakoribbak? Elhoztuk a top5-öt!

Lábfétis

A lábfetisizmus a legnépszerűbb fétis. Akiknél ez jelen van, azok imádják nézegetni, megérinteni, szagolni és nyalogatni a lábakat. Egyes emberek számára igazi erogén zóna a partner lába, sokszor ez nagyobb kielégülést tud okozni, mint a behatolás. Vannak olyanok is, akiket egy bizonyos cipőben látható láb izgat fel: például a tűsarkúban lévő lábak, a tornacipős lábak, vagy a díszített lábkörmök. 

Latex, bőr és gumi

Legyen szó gumicsizmáról, bőrdzsekiről vagy latexruháról: gyakori fétis, hogy az ilyen típusú anyagok bármelyike felizgat valaki. Akárcsak a bársony és a csipke, amelyek szintén nagy kedvencek. Ezek az emberek nem csupán máson szeretik ezeket látni, de viselni is - például szerepjátékokhoz!

Stigmatofília

A piercingektől a tetoválásokon át a hegekig (igen-igen!) a stigmatofíliás emberek nagyon szeretnek mindenféle testdíszt, testi különlegességet, és szexuálisan vonzódnak hozzájuk. Vannak, akik kifejezetten egy dologra kattannak rá, például a köldökpiercingre, de vannak, akik csak általánosságban. 

Katoptronofília

A katoptronofília a tükör iránti fétist jelenti. Ebben az esetben felizgulnak arra, ha tükörben láthatják magukat aktus közben. 

Voyeurizmus

Ez a fétis arról szól, hogy másokat nézünk (élőben vagy online), és ettől felizgulunk - például vetkőzés vagy szex közben - a kukkolás iránti vágy egyik extrém fajtája.

via