Régóta keresed, min múlhat egy párkapcsolat boldogsága, jövője? Akkor ideje jobban kinyitni a füledet, ugyanis ezt hallani kell, legalábbis a Schnucki-elv szerint. 

Ezen múlna a kapcsolatod jövője?

A Schnucki-elv egy nagyon egyszerű tény alapján mutatja meg, mitől lehet egy párkapcsolat boldog és sikeres. Amennyiben a szerelmesek becenevet adnak a másiknak, akkor a kapcsolatnak van jövője. Ha viszont a keresztnevükön szólítják egymást a partnerek, akkor lehet, hogy több ok van az aggodalomra, mint gondolnánk. 

A becézés ugyanis a párterapeuták egybehangzó véleménye szerint az igaz szerelmet, valamint az intimitást jelzik. Megmutatják, hogy a partnerek között van egy olyan mély bizalom, hogy ezt meg merjék tenni egymással. 

A felmérések szerint, a megkérdezettek 80 százaléka hívja valamilyen aranyos néven a szerelmét, és ezek az emberek egyet értettek abban, hogy a kapcsolatuk egyébként kifejezetten jól működik. Ahol a szerelmesek a nevükön hívták egymást, ott sokkal több szabály volt érvényben, és sokkal nagyobb százalékban is szegték meg azokat.

Ezek a legkedveltebb és legutáltabb becenevek

Nem mindegy azonban, hogy mit választunk becenévnek, ugyanis egyes, kedvesnek szánt nevek inkább agressziót és rossz érzéseket váltanak ki. A pasik a legjobban az apa becézést utálják, úgy érzik, ez teljesen elveszi a nővel való kapcsolatukban betöltött szerepet. 

Na de hogy melyek azok, amelyeket szívesen hallanak a pasik is? Íme a top5 becenév:

  • drágám
  • édesem
  • babám
  • mackó
  • baby


Denise Lemongello pszichológus szerint, az állatos becenevek közelebb hozzák az embereket, mert általában közös élményhez kötik őket. Az állatnevek tehát egyfajta kizárólagosságot teremtenek a szerelmesek között.

via