Ma már nem divat szerelmes levelet írni, pedig régen még a legkeményebb férfiak is hajlandóak voltak rá a sikeres hódítás érdekében. Lássuk a legszebbeket!

Beethoven a halhatatlan kedvesének

„Még az ágyban fekve is csak rád gondolok, halhatatlan Kedvesen. Örömmel, szomorúan, aztán könyörögve a sorsnak, nem tudva, meghallgatja-e vágyamat. Minket. Csak veled tudok élni, nélküled nem. A szerelmed egyszerre tett a legboldogabb és a legboldogtalanabb emberré. Idősödöm. Egyre nagyobb szükségem van az élet folytonosságá látni, bízni abban, hogy van, ami állandó tud lenni. De létezhet-e ez az állandóság közöttünk? Csak annyit kérek, bárhol is vagy, szeress tegnap, szeress ma is. Leírhatatlan a vágy, amit irántad érzek. Könnyek között vágyakozom utánad, te, életem, mindenem, búcsúm. Szeress mindig, és soha ne kételkedj a leghűségesebb szívben, bennem. Örökké a tiéd, örökké az enyém, örökké a miénk."

Zelda Sayre F. Scott Fitzgeraldnak

„Lenézek a sínekre, és jössz, akár egy gyorsvonat. A homályból, a ködből látom, ahogyan hozzám sietsz. Nélküled lehetetlen élni. Nem tudnék látni, hallani, érezni, gondolkodni - képtelen lennék élni, annyira szeretlek. Az életemben egyetlen éjszakát sem fogom megengedni, hogy külön töltsünk többé. Hátulról akarlak megcsókolni, a hajadnál indulva, elérni a melleidig. Szeretlek. Nem tudom elmondani, mennyire, nélküled meghalnék. Mikor elmentél, én élettelen lettem. Minden ember csak bemocskolja a kettőnk világát. Gyere gyorsan, gyere gyorsan vissza hozzám."

VIII. Henrik Boleyn Annának

„Van-e kedved betölteni egy igazi, hűséges szerető és egy barát szerepét? Átadod nekem magadat teljes testeddel és szíveddel? Akkor a leghűségesebb szolgád leszek. Megígérem, hogy nem csak a nevet adom neked. Úrinőmnek tekintelek majd, és rajtad kívül mindenkit elűzök a gondolataimból, a vonazalmamból, hogy csak téged szolgáljalak. Adj választ a levelemre, hogy tudjam, mennyire lehetek a függőd. Jelölj ki egy helyet, ahol találkoznál velem, és én azonnal oda megyek. Ha nem akarod, írásban jelentsd ki. Most nem írok többet, nem akarlak elijeszteni."

Albert herceg Viktória királynőnek

„Legkedvesebb, mélyen szeretett Victoria! Mondanom sem kell, hogy mióta elmentél, minden gondolatom veled jár Windsorban, és a gondolatod fénye betölti az egész lelkemet. Még álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen szerelmet találok a földön. Ragyogott a szívem minden pillanatban, amikor közel voltam hozzád, és a kezed az enyémben tartottam. A változatlan szeretet és odaadás ígéretével búcsúzom, a te örökké igaz Alberted."

Orson Welles Rita Hayworth-nek

„Legkedvesebb Angyallány! A legtöbben magányosak vagyunk ebben a világban, de hogy erre rájöjjünk, kell egy rendkívüli szerelem, ami megmutatja. Az emberi örömeim nem léteznek, kiüresednek a társaságod nélkül. A jelenléted hiánya, ezeknek az emberi örömöknek a nem létezése elviselhetetlen, csak a bánat létezik. Te vagy az életem. Ne gondold, hogy valaha is el tudod képzelni, mit jelentesz nekem. Süssön rád mindig a nap, gyönyörű kisbabám. Legyen minden nap rövidebb, amikor nem láthatlak. Szeretlek - ez minden nekem. "

via