Erzsébet királynő halála az egész világot mélyen megrendítette. Ugyan mindenki számított rá, hogy lassan eljöhet ez a tragikus esemény, felkészülve senki nem volt. Azóta pedig napról napra hihetetlen, megrázó, és sokszor bizarr információk látnak napvilágot a temetéséről és a haláláról. 

Az állatvilág értesítése

A királyi család életét számtalan értelmetlennek tűnő és feleslegesnek vélt szokás szövi át napról napra. Pontosan ilyen az egyik Erzsébet királynő halálához és temetéséhez kapcsolódó kötelezettség is: a palota méhészének közölnie kellett a méhekkel, hogy Erzsébet királynő meghalt, és Károly király az új uralkodó. Ez egy évszázados hagyomány, amelyet minden ilyen tragédia esetén kötelesek meglépni. Még az is rögzítve van, mi a közlés módja:

Az uralkodó távozott, de te ne távozz. Az új gazdád is jó gazdád lesz!

Így szólnak a hangzatos mondatok, amelyekkel az állatokat tájékoztatják a halálhírről és új fűnöküket megnevezik. 

A kaptárakba pedig egyesével bekopogtak és mindegyikre fehér szalagot tűztek. A 79 éves méhész egyébként már 15 éve látja el ezt a fontos pozíciót, és nagyon szeretné Károly király uralkodását is végig követni.

A koporsó szállítása miatt megbénul London közlekedése

Már most figyelmeztetik a londoni lakosokat, hogy amikor Erzsébet királynő koporsója Londonba érkezik, az egész város megbénül. Sőt, olyan mértékben lesz járhatatlan a főváros, mint még soha: egyszerűen közlekedhetetlen lesz. 

A metróállomásokat pedig lezárják, hogy a túlzsúfoltságot elkerüljék, ugyanis akár tragédia is lehetne az állomásokon, akkora tömeg várható. 

Anna hercegnővel utazik a koporsó

Londonba már repülőgéppel szállítják Erzsébet királynő koporsóját, amelyet meglepő, de nem Károly király kísér majd, hanem Anna hercegnő. A korábbi uralkodó lánya maga vigyáz majd édesanyja testére, és az azt szállító koporsóra több ezer láb magasan. 

Könnyek

A britek máris felmérésekkel bombázzák a világot, több kutatást is végeztek Erzsébet királynő haláláról. Az egyik így szólt

Ön megkönnyezte Erzsébet királynő halálát?

Már az is meglepő, hogy a többség nemmel válaszolt, de az igazi meglepetés az, hogy 2 százalék azt nyilatkozta: nem tudta eldönteni. 

Koporsó

Erzsébet királynő maga is láthatta már az ólomkoporsót, amelyben végső nyugalomra helyezik. Az uralkodó koporsója ugyanis már 30 éve készen van. Felkavaró élmény lehetett, amikor szembesült vele, de ez is mutatja, mennyire erős lélekjelenléte volt a királynőnek.