Azt követően, hogy a felsége, Emma Heming beszélt a demenciával küzdő Bruce Willis állapotáról, megszólalt a szakértő, is, aki megerősítette, nincs kezelési lehetőség a hollywoodi ikon számára. 

Előrehaladott az állapota 

A Die Hard sztárjának családja nemrégiben jelentette be, hogy Bruce Willis az afázián túl  frontotemporális demenciaban is szenved. A család márciusban adott ki egy közleményt, amiben arról beszéltek, a színész állapota előrehaladott. Bruce állapotát illetően a felesége rendszeresen ad hírt a közösségi oldalán, legutóbb éppen ezen a héten jelentkezett. 

Szomorú hírek

Sajnos szomorú híreket tudott csak megosztani, közölte, a betegséggel vívott harcban a lehetőségeik igencsak csekélyek. 

Amikor a demencia világában élsz, tudod, hogy a lehetőségek szűkösek 

– írta posztjában Emma, ezt pedig Tim Parry, az Alzheimer's Research UK igazgatója is megerősítette.

Megszólalt a szakértő 

A szakember a Mirrornak elmonda jelenleg valóban nem áll rendelkezésre olyan kezelési lehetőség, ami lassítaná, vagy megállítaná a frontotemporális demenciát. 

A hangsúly ilyenkor azon van, hogy segítsünk a betegségben szenvedőnek a tünetek enyhítésében, és a mindennapi életben

– magyarázta a szakértő, aki kiemelte: dicséretes, amit Bruce családja tesz a színészért, valamint csodálatos, hogy kellő nyitottsággal kezelik az egyébként igencsak tragikus helyzetet. Ez ugyanis nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a világ megsimerje a demenciának ezt, a kevésbé ismert formáját. Tim Parry a lapnak arról is beszélt, jelenleg is azon vannak, hogy gyógymódot találjanak a demenciát okozó betegsére. 

(via)