Diana hercegné ikonikus fekete bárányos pulóvere rekordokat döntöget.

Diana hercegné pulóverjére nagy volt kereslet

Csütörtökön Diana hercegné fekete bárányos pulóvere 1,1 millió dollárért kelt el a Sotheby ’s legutóbbi aukcióján a New York-i divathéten – ez a legmagasabb ár, amelyet a néhai walesi hercegnő által viselt ruháért fizettek egy aukción.

A Sotheby's sajtóközleménye szerint, a pulóver összesen 1,143 millió dollárért kelt el, a licit 15 perces csata után 190 000 dollárról ugrott a végső árra. 

A ruhadarab megdöntötte Diana hercegné Victor Edelstein padlizsán estélyijének rekordját is , amely divattörténelmet írt, amikor januárban 604 800 dollárért kelt el. A ruha végső ára, amelyet 1989-ben Dianának terveztek, és a Sotheby's is elárverezte, ötszöröse volt az előzetes licit tippeknek.

Az utolsó percekben szállt el az ára

A Sotheby's munkatársai szerint őrületes élmény volt a licit a kulisszák mögött. 

Az utolsó két órában indult el igazán a kaland. Órákig semmi nem történt, aztán az utolsó 10 percben felgyorsultak az események. Egész nap 180 ezer dollár körül állt, amivel már szinten elégedettek voltunk, de az utolsó 10 perc őrületesen ment. Mindenki csak sikoltozott, akárhányszor felment egyet. 

Egyelőre azt még nem tudni, hogy ki vásárolta meg Diana hercegné pulóverét, amire nem is derül fény csak akkor, ha egy múzeumba kerül. 

via