Tegnap 12:39-kor jelentek meg az első hírek arról, hogy Erzsébet királynőt orvosi felügyelet alá helyezték, onnantól kezdve pedig minden perc meg volt számlálva. 

Tudták, hogy itt minden percért komoly árat fizetnek

Már az első jelzésnél érezni lehetett, hogy ami most történik, abban van valami furcsa és hátborzongató. Gyanús volt a sok tévéközvetítés, adásszünet, a rokonok sietsége Balmoralba, és végül be is igazolódott: a királyi család tagjai tudták, hogy estére megváltozik a világ. 

Az udvar nagyrésze viszont hiába sietett, már nem tudott elbúcsúzni Erzsébet királynőtől. Vilmos herceg, Eduárd herceg és András herceg egy külön repülőgéppel, majd Range Roverrel érkeztek meg Balmoralba, ám túl későn, sajnos nekik már nem volt lehetőségük az utolsó szavakra. 

Csak Károly herceg volt vele a legvégén

Vilmos herceg, Eduárd herceg és András herceg 15:50-kor landoltak az Aberdeen Nemeztközi Repülőtéren, és 17:00 órakor érkeztek meg a Balmoral kastélyba. 

A miniszterelnököt azonban - az elsők között - már 16:30-kor tájékoztatták Erzsébet királynő haláláról, így a három férfi már nem találkozhatott vele. Minden eséllyel Erzsébet királynő nagyjából akkor távozhatott az élők sorából, amikor a gépük landolt. 

Ez pedig egyben azt is jelenteti, hogy csak Károly hercegnek és Anna hercegnőnek volt lehetősége végső búcsút vennie Erzsébet királynőtől, és ők voltak vele életének utolsó perceiben is. Szívfacsaró, hogy végül csak anya és fia, valamint lánya lehettek együtt.