A Westminster Hall előtt köszöntötte a gyászoló tömeget Vilmos herceg. Erzsébet királynő unokája elárulta, hogyan viselkednek a corgik az elmúlt időszakban, miután a tömegből valaki rákérdezett. Kiderült, hogy a kutyák tényleg szerető otthonra találtak. 

Néhány napja láttam őket. Szépen vigyáznak rájuk. Két nagyon barátságos corgi. Jó otthonuk van és gondoskodnak róluk

- mondta Vilmos herceg.

András herceg fogadta be őket

Mint megírtuk, András herceg és a volt felesége, Sarah Ferguson vigyáznak az elhunyt brit uralkodó kutyáira. Az egykori párnak még mindig van egy közös otthona Windsorban. 

Rengeteg kutyája  volt

Erzsébet királynő ebek iránti szeretetét bizonyítja az is, hogy élete során több mint 30 állatról gondoskodott. A kedvenc kutyája, Susan annyira közel állt a szívéhez, hogy még a nászútjára is magával vitte. Az állatot a 18. születésnapjára kapta a szüleitől. 

Hamarosan itt a temetés

A mai napon (szeptember 19. - szerk) temetik el Erzsébet királynőt a Windsor-kastélyban lévő Szent György-kápolnában, édesapja, VI. György király; édesanyja, Erzsébet királyné, valamint szeretett férje, Fülöp herceg mellé. A szertartás 11 órakor kezdődik, azaz magyar idő szerint 12 órakor.

A királynő temetésének a napját az Egyesült Királyságban nemzeti ünnepnappá nyilvánítják. A temetésen több ezren fognak részt venni, köztük politikusok is a világ minden tájáról. A temetési ruha etikett értelmében mindenki feketében lesz.

Via