Megszületett Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank második közös gyermeke, Ernest George Ronnie Brooksbank. A párnak már korábban született egy fia, August, aki szintén nem visel hercegi rangot. 

Eugénia hercegnő gyermekei nem viselhetnek hercegi rangot

Bár August jelenleg a 12. helyet foglalja el a trónöröklési sorrendben, Ernest pedig a 13. helyet, őket nem illeti meg a HRH, a His/Her Royal Highness vagyis az Ő Királyi Fensége megszólítás. Az angol királyi családban ezt egy külön törvény szabályozza. 

Az 1917-ben kiadott törvény értelmében a megszólítás és titulus csak az uralkodó fiait, lányait, valamint az uralkodó férfi ágú unokáit illeti meg. Így történhetett, hogy András herceg lányai megkapták a hercegnői titulust, de Anna hercegnő gyermekei nem. Eduárd herceg gyermekeinek más a helyzete, ott a szülők döntöttek arról, hogy nem szeretnék használni. Az V. György király által kiadott szabályozás szerint a walesi herceg legidősebb élő fiának, csak a legidősebb fia lett volna jogosult a titulusra, de ezt Erzsébet királynő 2012-ben megváltoztatta, így Sarolta hercegnő és Lajos herceg is használhatják a HRH megszólítást. 

A törvény értelmében tehát Harry herceg gyermekei sem kaptak automatikusan titulust, csak akkor, amikor Károly király elfoglalta a trónt, így a gyerekek már az uralkodó unokái lettek. Eugénia hercegnő gyermekei tehát nagy valószínűséggel sosem fogják használni a megszólítást, hiszen túlságosan távol vannak a trónöröklési sorrendben. 

Aranyos fotóval jelentette be Eugénia hercegnő a kisfia érkezését

A hercegnő aktív a közöségi médiában, és gyakran tölt fel megható fotókat a családról. A rajongók ennek természetesen örülnek, hiszen August nagyon aranyos. A várandósságát is az Instán jelentette be, egy aranyos családi fotóval. Ernest születéséről szintén itt adott hírt, két fotót is feltöltött a kisfiúról, az egyiken August is szerepel. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Princess Eugenie (@princesseugenie) által megosztott bejegyzés


Via