Szívszorító pillanatoknak lehettek szemtanúi sokan a Westminster Hallban, Erzsébet királynő ravatalozásán. Károly király, Vilmos herceg és Anna hercegnő méltó módon elbúcsúzhattak az elhunyt brit uralkodótól, ám erre Harry hercegnek és András hercegnek nem volt lehetősége, ugyanis kizárták őket a tisztelgésből a ravatalon. 

Az egyenruhát sem viselheti

Mint megírtuk, Harry herceg a katonai egyenruháját nem viselheti majd a nagymamája temetésén, valamint a szerdai ravatalozásnál sem lehetett rajta. A jéghegy csúcsa pedig, hogy a ravatalnál megtilották neki a tisztelgést. Mivel nem viselhettek katonai egyenruhát, így a királyi tisztelgést sem tehették meg, végül szimplán lehajtották a fejüket András herceggel. 

Harry herceget egyébként nagyon megviselte az imádott nagymamája halála. A herceg a szerdai szertartás során el is sírta magát és a könnyeit törölgette. Katalin hercegné szintén többször elérzékenyült. 

Íme, a kínos pillanat, amikor Harryék lehajtották a fejüket:

Igazságos volt ez így?

Harry hercegnek annyi a "bűne", hogy a feleségével két évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy visszalépnek a brit királyi családtól és a feladataikat többé nem látják el, majd Amerikába költöztek. A döntést akkor Erzsébet királynő elfogadta, de  elvesztették királyi fenségi címüket, és az ezáltal addig élvezett anyagi támogatást is.

András herceg esetében érthetőbbek lennének a szankciók: II. Erzsébet és Fülöp herceg fiát Virginia Giuffre azzal vádolta meg, hogy három alkalommal szexuálisan zaklatta, amikor még kiskorú volt. A herceg mindvégig tagadta a vádat, de végül peren kívül egyeztek meg. 

András azonban annyit elismert, hogy  a nő visszaélés áldozata volt, valamint állítólag mélységesen megbánta, amiért Jeffrey Epsteinnel működött együtt. Az amerikai üzletembert emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával tartóztatták le, de a börtönben elhunyt. A halálának pontos okára máig nem derült fény. 

Via