Erzsébet királynő halálának okán Meghan Markle és Harry herceg is tiszteletüket tették a Buckingham-palotánál, ez pedig még jobban felerősített egy olyan kérdést Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről, amelyre régen keressük a választ.

Nagy volt a kontraszt Harry herceg és Meghan Markle, valamint Katalin hercegné és Vilmos herceg között

Katalin hercegné és Vilmos herceg mindig nagyon visszafogottan és kifinomultak viselkednek a nyilvános eseményeken. Meghan Markle és Harry herceg azonban ennél ösztönösebbek, ezt pedig nem lehetett nem észrevenni: utóbbiak a részvétek fogadására is kézenfogva érkeztek. Ezzel ellentétben Katalin hercegné és Vilmos herceg nem így tettek, kifejezetten távolságtartóan sétáltak egymás mellett.

Ugyan a királyi családban nem annyira gyakori, hogy a házastársak kézenfogva sétáljanak, volt már, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg is így tettek: karibi körútjukon például levideózták, ahogyan szerelmesen, kéz a kézben andalognak, így elméletileg a lehetőség adott. Akkor miért nem élnek vele?

Judi James testbeszéd-szakértő elárulta, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné testbeszéde mindig azt sugallja, hogy nagyon közel állnak egymáshoz, de ennél is fontosabb, hogy a szerepkörhöz illően viselkedjenek. 

Nem idegenkednek az érintéstől. Vannak pillanatok, amikor testileg is kimutatják a közöttük lévő kapcsolatot, az egységet és a szeretetet

— mondta a szakértő, aki szerint három oka van annak, hogy mégsem látni őket szinte soha kézenfogva.

A kézfogás hiányának okai

Elsősorban a státuszról van szó. Leendő királyként és királynéként mindig is tudatában voltak annak, hogy a korona korábbi viselőihez hű jelzéseket illik használniuk, amelyek nem járnak nyilvánosan kézfogással. Egyénileg és párban is erősnek kell lenniük. Mindenki tudja, hogy egymáshoz tartoznak, de nem félnek egyedül kiállni. 

A második ok, hogy elegánsnak és érettnek szeretnének látszani. 

A kézfogás népszerű a szerelmesek között, ám inkább a fiataloknál, ahogyan halad előre az idő, egyre ritkábban érzik ennek szükségét a párok. 

Harmadszor pedig, gyakorlati oka is van.

Katalin hercegné és Vilmos herceg munkája rengeteg kézfogással, találkozással jár, így egyszerűbb, ha a kézfogást nem kell megszakítani. Ezen kívül, meleg helyeken még extrémebb izzadást okozhat, ezt is szeretnék elkerülni.

Az etikettszakértő szerint nincs olyan szabály amely tiltaná a nyilvános kézfogást, mégis ezt érzik helyesnek.

Via