Most kiderült, hogy Meghan Markle Katalin hercegné miatt döntött úgy, hogy nem utazik Erzsébet királynőhöz Balmoralba  a halála napján. A királyi család tagjai múlt csütörtökön mind Skóciába igyekeztek, ám csak Károly király és Anna hercegnő tudtak elbúcsúzni az édesanyjuktól, akik már korábban odaértek. 

Nem látták volna szívesen

Vilmos herceg, András herceg, Eduárd wessexi gróf és Zsófia wessexi grófné együtt érkeztek magánrepülővel Skóciába. Harry herceg pedig egyedül utazott. Korábban felröppent a hír, hogy Károly király tiltotta meg a fiának, hogy a feleségét is magával vigye.

Katalin hercegné döntése volt rá hatással

Katalin hercegné azért maradt Londonban, mert a gyerekei az első napjukat töltötték az iskolában és nem akarta őket egyedül hagyni. Amikor Meghan Markle megtudta, hogy Katalin sem utazik el, valamint a királyi család több tagja nehezményezte az utazását, úgy döntött, hogy nem tart a férjével.

Kibékülnek?

Köztudottan nem volt a legmesésebb a viszony a két házaspár között az elmúlt években. Erzsébet királynő halála azonban közelebb hozhatja őket egymáshoz, néhány nappal ezelőtt Vilmos herceg, Katalin hercegné, Harry herceg és Meghan Markle együtt köszöntötték a gyászoló tömeget a Windsori kastély előtt. Állítólag Vilmos tette meg az első lépést a testvére felé és hívta meg őket, hogy együtt jelenjenek meg az eseményen. 

Via