Legutóbb 1953-ban volt koronázás az Egyesült Királyságban, ezért a britek már nagyon várják, Károly király nagy eseményét. A koronázás az egész világot lázban tartja, így többek között a magyar csatornák is közvetítik. 

Károly király koronázása az év legnagyobb eseménye

Londonban több napos rendezvénysorozattal készülnek, amit szombaton a hivatalos ceremónia nyit meg. Károly királyt és Kamilla királynét a Westminster apátságban koronázzák meg, ahol 2000 ember előtt kerül a fejükre a korona. Ezután jön a körmenet, majd az uralkodó és a családja a Buckingham-palota erkélyéről köszöntik az embereket. 

Persze a programok itt még nem érnek véget, szombaton este hatalmas koncert lesz Windsorban, ahol olyan sztárok fognak fellépni, mint Katy Perry és Lionel Richie. 

Több csatorna közvetíti

Négy magyar csatorna is közvetíti az eseményeket, az RTL Fókusz különkiadását 10 óra 20 perctől követheted, a TV2 Tények különkiadása pedig 10 óra 25 perckor kezdődik. Az ATV szintén 10 óra 25 perckor kezdi a műsorát. Ha pedig az koronázás előtt események is érdekelnek, akkor Hír TV-t válaszd, ott a műsor már reggel 8-tól elkezdődik. 

Követheted online

Angol nyelven is közvetítik a koronázást, a BBC World 8 óra 30 perckor kezdi a koronázási műsort, a Sky News pedig reggel 8 órától sugároz Károly királyról anyagokat egészen estig. Természetesen a YouTube-on is nézheted a koronázást, itt szintén élőben követheted majd az eseményeket. TikTok-on, Instán úgyszintén belefuthatsz tartalmakba, sok hírportál fogja ott is közvetíteni a történéseket.