Károly király koronázására hónapok óta készülnek, minden gondosan elő van készítve és annak is jelentősége van, hogy mi honnan érkezik az ünnepségre.


Károly király virágainak komoly jelentésük van

A király koronázási virágait is nagy gondossággal választották ki, szinte minden virágfajtának és csokornak különleges jelentősége van. Ez már a meghívón is látható volt, amit a szimbolikus virágok díszítenek. Egyébként hagyományosan fehér virágokat használnak a  nagy királyi alkalmakra, de várhatóan a koronázáson ettől most eltérnek. Az viszont biztos, több ezer szál virág díszíti majd a koronázás fontosabb helyszíneit. 


Innen hozzák majd a virágokat

II. Erzsébet királynő temetésére a királyi rezidenciákból, köztük a Buckingham-palotából, valamint Károly király két rezidenciájából vittek virágokat. Várhatóan ismét megjelenik majd néhány fajta a királyi birtokokról, de az Egyesült Királyság más részeiből, Skóciából és Walesből származó növények is lesznek majd, ezzel képviselve az ottélőket. 

Még az is lehet, hogy a Nemzetközösség más területeire utaló virágok szintén megjelennek a koronázás napján. Azonban az szinte biztos, hogy ezeket a fajtákat az Egyesült Királyságban termesztett kínálatból választják ki, amiatt, mert Károly király nagy természetvédő és imád minden növényt.



Via